ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Υγείας: Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, χρειάζονται σωστές διαδικασίες

Διαμήνυσε ότι θα εργαστεί, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους, για επίλυση των προβλημάτων

ΚΥΠΕ

Τη λύπη της για τα όσα βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας στον χώρο της δημόσιας υγείας εξέφρασε η αρμόδια Υπουργός, Πόπη Κανάρη, διαμηνύοντας ότι θα εργαστεί, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους, για επίλυση των προβλημάτων.

Σε χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο πλαίσιο σύσκεψης με τη διεύθυνση και το ιατρικό προσωπικό, η κ. Κανάρη είπε πως «με λύπη μου είδα τις τελευταίες μέρες αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα και δίνουν μια πολύ αρνητική εικόνα για τον τομέα της υγείας».

«Ζήτησα στοιχεία για να μελετήσουμε αυτές τις υποθέσεις, τα μελετάω ακόμα και πιστεύω υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και θα σταθώ δίπλα σας για να τα επιλύσουμε με γρήγορες και σωστές διαδικασίες και ορθολογιστική προσέγγιση», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ακόμη πως θα πρέπει «να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο το προσωπικό μας, τόσο το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό, για να προσφέρουμε τα μέγιστα στον κάθε πολίτη, να μπορέσουμε να νιώσουμε ότι αυτός ο τόπος αξίζει κάτι καλύτερο και η Λεμεσός μας, που είναι το καμάρι μας από πλευράς τουρισμού, εμπορίου και τόσων άλλων τομέων, να έχει ένα κέντρο αριστείας που να ονομάζεται νοσοκομείο».

Με βάση δε στοιχεία που παρουσιάστηκαν, όπου το προσωπικό του νοσοκομείου παραμένει περίπου το ίδιο αριθμητικά τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει καταγράφουν μείωση, η κ. Κανάρη διερωτήθηκε κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αναξιοποίητο προσωπικό.

«Είναι εδώ που θέλω να εστιάσω την προσοχή μας, στο ότι έχουμε ικανότατους γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και οφείλουμε ως πολιτεία να το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα υγείας», πρόσθεσε.

Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι δεν εφαρμόστηκαν μέχρι στιγμής «δείκτες ποιότητας, παρακολούθησης, εποπτικές διαδικασίες, αξιολόγηση βάσει κριτηρίων απόδοσης» και σημείωσε ότι θα συνεργαστεί με τον ΟΚΥπΥ και τον ΟΑΥ «για να μπουν αυτές οι διαδικασίες ορθά, για να προχωρήσουμε στη βάση των ποιοτικών κριτηρίων».

Επιπρόσθετα ανέφερε πως, ως κράτος μέλος της ΕΕ και έχοντας εφαρμόσει ένα σύστημα υγείας όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, «θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την ανταλλαγή καλών πρακτικών και άριστων διαδικασιών, τα οποία νιώθω ότι χρειάζεται να φέρουμε στη χώρα μας έτσι ώστε να μην χάνουμε και τους άριστους γιατρούς και νοσηλευτές μας».

«Πρέπει να προσπαθήσουμε κι εμείς ως γιατροί, ω νοσηλευτές, ως Υπουργείο Υγείας, ως ΟΑΥ να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας, γιατί δεν δίνουμε μια εικόνα που μας αξίζει ως λαός», συνέχισε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται «να αλλάξουμε νοοτροπίες, προσέγγιση, τρόπους αξιολόγησης, τρόπους διαδικασιών και παρακολούθησης».

Η Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, των ασθενών και όλων των εμπλεκομένων «για να μπουν σωστά όλα τα θεσμικά πλαίσια και όλες οι διαδικασίες σε μια βάση, για να έχουμε και την βιωσιμότητα του ΟΚΥπΥ εξασφαλισμένη, αλλά και την ποιότητα της υγείας να την βελτιώσουμε και να την αναβαθμίσουμε».

«Χρήζουμε βελτίωσης σε πολλούς τομείς και νιώθω ότι θα σας έχω συμπαραστάτες σε αυτό τον τομέα», ανέφερε τέλος η κ. Κανάρη, απευθυνόμενη προς τους παρευρισκόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση