ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:13
 

Υπό προϋποθέσεις η ένταξη του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού στο ΓεΣΥ

Μετά από ψήφισμα ο Ιατρικός Σύλλογος Λεμεσού εξέδωσε τις προϋποθέσεις του προκειμένου να ενταχθεί στο Σύστημα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ψήφισμα με το οποίο καλείται ο Υπουργός Υγείας και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας να λάβουν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των γιατρών για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, ενέκρινε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενώπιον των γιατρών της Λεμεσού αναλύθηκαν τα δεδομένα γύρω από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και σημειώνεται πως, όσο μαζική ήταν η συμμετοχή των γιατρών «μαζική ήταν και η απογοήτευση τους με αυτά που άκουσαν».

Στο ψήφισμα, οι γιατροί της Λεμεσού θέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη συμμετοχής τους στο ΓΕΣΥ και συγκεκριμένα, «τη διόρθωση του ελλιπούς προϋπολογισμού για την υγεία στο 10% του ΑΕΠ, στο μέσο δηλαδή της ΕΕ, που εξασφαλίζει την ασφάλεια, την ποιότητα και βιωσιμότητα του ΓΕΣΥ».

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζεται η ανάγκη αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ωστόσο εκφράζεται η αντίθεση στην σταδιακή εφαρμογή του ΓΕΣΥ , ενώ γίνεται λόγος για «αδυναμία αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, όχι μόνο πριν την έναρξη του ΓΕΣΥ αλλά και ούτε και στο εγγύς μέλλον».

«Η αναφερόμενη σταδιακή αυτονόμηση μπορεί να παραταθεί για πολλά χρόνια τα οποία δεν έχουν οριστεί και αυτό θα είναι τελείως καταστροφικό για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εκτός αν ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα, δηλαδή να δοθούν ανάλογες αποζημιώσεις στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ώστε να μην πληγούν οικονομικά και καταρρεύσουν», προστίθεται.

Επίσης, τίθεται ως προϋπόθεση, μέσα από τη διαδικασία της αυτονόμησης, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συμφωνηθούν και να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα όλων των γιατρών του δημοσίου (να συμφωνηθούν ωράρια, άδειες, ασφαλιστικές δικλείδες, απολαβές κ.α).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λεμεσού καλεί τους αρμοδίους του ΟΑΥ και τον Υπουργό Υγείας, "έστω και την υστάτη, ν` ακούσουν τον παλμό της Ιατρικής κοινότητας και να δράσουν ώστε να διορθωθούν αυτά που αναφέρονται στο ψήφισμα".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Υπουργός Υγείας: Προχωράμε στο ΓεΣΥ έτοιμοι και ανοιχτοί

«Γεια σας, Έχετε κουραστεί να είναι χαμηλά σε μετρητά και χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για να ξεκινήσετε ...»
ANTHONY MOSES  |  03:18

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X