ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπουργός Υγείας: Κανένα πρόβλημα στα δημόσια νοσηλευτήρια

«Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας να τα καταφέρουμε και να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού»

ΚΥΠΕ

Το 80% των δημοτών της Πάφου έχουν ήδη εμβολιαστεί, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα εξαιρετικά.

Ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις κατά τα εγκαίνια του κέντρου εμβολιασμού walk-in, στην πρώην οικία Επάρχου κάλεσε το κοινό να εμβολιαστεί. “Να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια και είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας να τα καταφέρουμε και να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού”, είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο να γίνουν ενέργειες και να ενισχυθεί η προσπάθεια από τον ιδιωτικό τομέα λόγω και της αύξησης των κρουσμάτων, ο κ. Χατζηπαντέλας απάντησε πως ήδη χθες είχαν μια μαραθώνια συνεδρία με την ΓΔ του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη στο Γενικό Νοσοκομείο, στο πλαίσιο της οποίας, εξέτασαν όλα τα προβλήματα και βρήκαν λύσεις. «Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι πλήρως ικανοποιητική και τα πράγματα είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση», είπε.

Πρόσθεσε πως έχουν μετακινήσει αρκετούς ασθενείς από τα κρατικά νοσηλευτήρια στα ιδιωτικά και στις εντατικές, αναφέροντας πως δεν παρατηρείται οποιοδήποτε πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

Σε σχέση με αυτούς που έχουν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό, ο Υπουργός Υγείας είπε πως σέβονται όλες τις απόψεις των συμπατριωτών μας που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως υπάρχουν διάφοροι λόγοι, τους οποίους το Υπουργείο προσπαθεί να απαντήσει μέσω ειδικών. Θεωρούμε, είπε, ότι είμαστε κοντά στον στόχο μας.

Όσον αφορά την επαναλειτουργία του θαλάμου covid – 19 στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο Υπουργός Υγείας είπε πως μέχρι την Τετάρτη αναμένεται η επαναλειτουργία του.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως μετά από εισήγηση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος την περασμένη Κυριακή, ώστε δίπλα από κέντρο με έλεγχο Rapid Test να διενεργούνται και εμβόλια σε Κέντρο Εμβολιασμού walk-in στον ίδιο χώρο σήμερα εγκαινιάζεται η διαδικασία στον χώρο της πρώην οικίας Επάρχου.

Με αυτό τον τρόπο, συνέχισε, όσοι επισκέπτονται το μέρος για τη διενέργεια των Rapid Test τους δίνεται η ευκαιρία αν έχουν κάποιες ερωτήσεις να ρωτήσουν ειδικούς ιατρούς και αν πειστούν να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται πως με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών για εμβολιασμό, το Κέντρο Εμβολιασμού στην πρώην Οικία Επάρχου άρχισε τους εμβολιασμούς στις 8.30 το πρωί και θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, συνόδευσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση