ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζητά δειγματοληψίες ο Δήμαρχος Έγκωμης

Ο Ζαχαρίας Κυριάκου αναφέρει ότι στην προσπάθεια πρέπει να συμβάλουν και τα πανεπιστήμια της περιοχής

Του Γιάννου Λύτρα

Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού τα οποία εντοπίζονται σε υπεραγορές στον Δήμο Έγκωμης προκαλούν ανησυχία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους κάτοικους της περιοχής. Ο Δήμαρχος, Ζαχαρίας Κυριάκου, μιλώντας στην «Κ», τόνισε την ανάγκη, την οποία διαβίβασε και στο Υπουργείο Υγείας, για διενέργεια δειγματοληψίας, προκειμένου να διαφανεί το μέγεθος του προβλήματος και να αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Μάλιστα, ο κ. Κυριάκου ζητά την συνεργασία και των δύο ιδιωτικών πανεπιστημίων της περιοχής.

Όπως είπε ο Δήμαρχος στην «Κ», ως Δήμος ζητούν από την επιστημονική ομάδα να συμβουλεύσει την Κυβέρνηση και να ληφθεί η απόφαση για την διενέργεια δειγματοληψίας από τον πληθυσμό της Έγκωμης, όπως έγινε σε Αραδίππου και Πάφο. Τα κρούσματα τα οποία προκύπτουν στις υπεραγορές είναι ανησυχητικά, ανέφερε ο κ. Κυριάκου, καθώς φαίνεται ότι κάποια άτομα διασπείρουν τον ιό. Ο ίδιος δεν έχει υπ’ όψιν αν μεταξύ των δημοτών έχει διασπαρεί ο ιός, αλλά το προσωπικό του Δήμου Έγκωμης, το οποίο έχει υποβληθεί στο σύνολό του στην εξέταση COVID-19 ήταν αρνητικό στον ιό.

Ο Δήμος Έγκωμης ζητά την διενέργεια δειγματοληψιών, σε συνεργασία, μάλιστα, με τα δύο μεγάλα πανεπιστήμια της περιοχής.

Με αφορμή τις δηλώσεις του καθηγητή Λεόντιου Κωστρίκκη και την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, ο Δήμος ζητά την διενέργεια δειγματοληψιών, σε συνεργασία, μάλιστα, με τα δύο μεγάλα πανεπιστήμια της περιοχής. Συγκεκριμένα, τα πανεπιστήμια, στα οποία φοιτούν χιλιάδες άτομα, πρέπει να παραχωρήσουν στοιχεία στο κράτος, για να διενεργήσει δειγματοληψίες και ανάμεσα στους φοιτητές, οι οποίοι είναι εν δυνάμει κάτοικοι Έγκωμης. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Κυριάκου έθιξε και το θέμα των αλλοδαπών, αφού πρόσφατα, μετά από καταγγελία δημότη στις αρχές, η Αστυνομία εντόπισε δεκαπέντε άτομα σε διαμέρισμα να διασκεδάζουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση που υπεβλήθη από συναδέλφους στους Δρ Μάριο Λοΐζου και Λεόντιο Κωστρίκκη το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απριλίου, αφορούσε στο ενδεχόμενο παρακολούθησης της περιοχής της Έγκωμης, όπως συνέβη με Πάφο και Αραδίππου. Απαντώντας ο κ. Κωστρίκκης, είπε ότι η επιστημονική ομάδα θα εξετάσει το θέμα και θα αποφανθεί εντός των επομένων ημερών αν θα χρειαστεί ειδική μελέτη για τους κατοίκους της Έγκωμης. Μάλιστα, σε σχέση με τους αλλοδαπούς, η κυβέρνηση, βάσει των συστάσεων των επιστημόνων, θα συμπεριλάβει στη δειγματοληψία και άτομα από αυτή την ομάδα του πληθυσμού, ώστε να φανεί αν υπάρχουν εστίες μόλυνσης. Αρκετοί ήδη έχουν περιληφθεί στη δειγματοληψία των 20 χιλιάδων εργαζομένων. Αβεβαιότητα προκαλεί ο αριθμός των ξένων φοιτητών που εργάζονται περιστασιακά, έτσι δεν θα περιληφθούν στο σχέδιο. Ωστόσο, οι 800 δειγματοληψίες αναμένεται ότι θα δώσουν την εικόνα και γι’ αυτά τα άτομα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει πλάνο για την διενέργεια μέχρι και 1000 δειγματοληψιών ανά ημέρα στον γενικό πληθυσμό, με την εφαρμογή του πλάνου της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, με στόχο την καλύτερη δυνατή επιτήρηση της κατάστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X