ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λαϊκή Αγορά «Όχι» - Συνωστισμός και μάσκες

Εκατοντάδες πολίτες έκαναν τα ψώνια τους την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας της υπαίθριας αγοράς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι φωνές των παραγωγών που διαλαλούν τις πραμάτειες τους, κυρίως φρούτα και φθαρτά, επέστρεψαν σήμερα στην υπαίθρια Λαϊκή Αγορά του «Όχι» του Δήμου Λευκωσίας, σημαίνοντας την ουσιαστική επανεκκίνηση της εμπορικής δραστηριότητας στην εντός των τειχών πόλη, μετά τη μερική άρση στους περιορισμούς, που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Δημοτικός Ταμίας του Δήμου Λευκωσίας, Νικόλας Ευσταθίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας της κυβέρνησης ο Δήμος Λευκωσίας προχώρησε σήμερα στο άνοιγμα της υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς στον Προμαχώνα του «Όχι», λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και προστασίας.Ο κ. Ευσταθίου είπε ότι «από το άνοιγμα της Λαϊκής Αγοράς μέχρι και τις 10 το πρωί εξυπηρετούνταν άτομα από τις ευπαθείς ομάδες, άτομα με αναπηρίες και άτομα άνω των 60 ετών στα οποία επετράπη να σταθμεύσουν εντός του χώρου της υπαίθριας αγοράς ενώ συνολικά μέχρι τις 11 το πρωί την αγορά επισκέφθηκαν 2 χιλιάδες άτομα».

Πρόσθεσε ότι «σε όλους, παραγωγούς και καταναλωτές, επιβάλαμε να φοράνε γάντια και μάσκα και γινόταν έλεγχος των πολιτών κατά την είσοδό τους στην αγορά, η οποία γινόταν από ένα σημείο και μόνο και αποτρεπόταν και η συνάθροιση πολλών ατόμων ταυτόχρονα».

Όσοι δεν έφεραν μάσκα, είπε ο κ. Ευσταθίου, τους ζητήθηκε ευγενώς να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν φορώντας μάσκα κάτι το οποίο έπραξαν, αφού οι περισσότεροι φαίνεται ότι είχαν μάσκα στο όχημά τους.Το 95% έφερε όμως μάσκα.

Όπως είπε ο κ. Ευσταθίου, «είχαμε καθορίσει ως ανώτατο όριο την παρουσία 150 ατόμων την ίδια ώρα στην υπαίθρια λαϊκή αγορά και ευτυχώς δεν είχαμε περισσότερους, ενώ ήμασταν και σε ετοιμότητα να επανακαθορίσουμε και αυτό τον αριθμό διότι δεν θέλαμε να σχηματιστεί ούτε και ουρά πολιτών έξω από την είσοδο της αγοράς».

«Τίποτα από όλα αυτά ευτυχώς δεν έγινε», δήλωσε ο Δημοτικός Ταμίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι «στην είσοδο της αγοράς είχαμε βάλει αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα για απολύμανση των χεριών του κοινού αλλά και γάντια και ζητούσαμε και τη χρήση μάσκας όλους από τους καταναλωτές».


Ωστόσο, το πιο σημαντικό για την ασφάλεια όλων ήταν η διαρρύθμιση του χώρου.

Όπως εξήγησε ο κ. Ευσταθίου, «οι παραγωγοί τοποθετήθηκαν περιμετρικά του χώρου και όχι μόνο στο κέντρο, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ τοποθετήθηκαν και κάγκελα μεταξύ του ενός έμπορα και του άλλου».

Πρόσθεσε ότι «ζητήθηκε από κάθε παραγωγό να καταλάβει λιγότερο χώρο για έκθεση των προϊόντων του ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των παραγωγών για τη δική τους ασφάλεια αλλά και των καταναλωτών».

Ο Δημοτικός Ταμίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι και οι 60 παραγωγοί που εξέθεσαν προϊόντα τους «ήταν πρόθυμοι να μας ακούσουν και να εφαρμόσουν τις οδηγίες μας και τηρήσουν τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας και υγείας».

Επίσης, είπε κλείνοντας, «το κοινό που επισκέφθηκε την αγορά μας έδωσε την εντύπωση ότι αισθάνθηκε ασφάλεια ενώ με το άνοιγμα της υπαίθριας λαϊκής αγοράς σήμανε η εμπορική επανεκκίνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας μετά τη μεγάλη σιγή που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ