ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λεμεσός και μεταλλάξεις η κύρια πηγή ανησυχίας

Ψάχνουν μεταλλάξεις - Νέα δείγματα έχουν σταλεί στο ECDC από την Κύπρο

Της Άντρης Θρασυβούλου

Σε περίπτωση που δεν παρουσιάσει επιδείνωση η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, ο δρόμος προς νέες χαλαρώσεις δεν αποκλείεται ν’ ανοίξει περιλαμβανομένου και του ανοίγματος της εστίασης. Αυτό ανέφερε στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, εάν η επιδημιολογική εικόνα παραμείνει στα επίπεδα που καταγράφονται αυτή την περίοδο και οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια να πέφτουν δεν υπάρχει λόγος για να μην επέλθουν επιπλέον χαλαρώσεις. «Σε συνάρτηση με το εμβολιαστικό πρόγραμμα που προχωρεί, τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα έχουν λάβει τουλάχιστον το πρώτο εμβόλιο και θα αποφύγουμε πιθανή επιδείνωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι η β’ φάση της στρατηγικής για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων έχει παραταθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις και Λεμεσό

Ωστόσο, ο παράγοντας που προκαλεί ανησυχία είναι τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, σημείωσε ο Δρ Καραγιάννης. «Όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας και την ευλάβεια με την οποία τηρούμε τα μέτρα», τόνισε ο Δρ Καραγιάννης. Στην Κύπρο έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής το βρετανικό στέλεχος του ιού. 

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας έχει στείλει την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) νέα δείγματα που αφορούν τον προηγούμενο μήνα και αναμένει τα αποτελέσματα. Επιπλέον στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών τίθεται η επιδημιολογική εικόνα στη Λεμεσό όπου τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένα. 

Σχετικά με τη Λεμεσό διερευνάται περαιτέρω η κατάσταση ενώ εξετάζονται εκτός από τις στενές επαφές και οι επαφές των επαφών των κρουσμάτων ώστε να διαπιστωθεί η αιτία της επιβάρυνσης και να περιοριστεί η διασπορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση