ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λεμεσού Αθανάσιος: Η ετυμηγορία του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή

«Σίγουρα στο πνεύμα της συνεργασίας θα γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις, τίποτα πέραν τούτου»

ΚΥΠΕ

Η ετυμηγορία του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή ανέφερε απόψε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. Σε δηλώσεις στη Μητρόπολη Λεμεσού - και με την καταμέτρηση να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρωθεί - ο Λεμεσού Αθανάσιος ευχαρίστησε το Θεό και τον κόσμο για το αποτέλεσμα στις αρχιεπισκοπικές εκλογές, καθώς και επίσης όσους εργάστηκαν και «κοπίασαν» για αυτό.

«Στέλνουμε την αγάπη μας και τις ευχές μας σε όλο τον κόσμο της Κύπρου και ευχόμαστε ο πανάγαθος Θεός να βοηθήσει να εξελιχθούν και τα υπόλοιπα σε πνεύμα αγάπης και ενότητας και ευλαβείας και φόβου Θεού» ανέφερε.

Ερωτηθείς κατά πόσο πρέπει η άποψη του κόσμου να ληφθεί υπόψη για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του λαού μας για να έχει τη δύναμη να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες. Αφ' ης στιγμής τον βάλαμε να ψηφίσει είναι φυσικό να δεχθούμε και να σεβαστούμε τη γνώμη του».

Σε ερώτηση κατά πόσον θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με άλλους συνοδικούς, ο Μητροπολίτης Λεμεσού είπε «είμαστε όλοι εν Χριστώ αδελφοί και αγωνιούμε για το καλό της εκκλησίας μας. Σίγουρα στο πνεύμα της συνεργασίας θα γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις, τίποτα πέραν τούτου. Τα άφησα όλα στα χέρια του Θεού, δεν είχα ιδιαίτερες ανησυχίες».

Κληθείς να σχολιάσει ότι το αποτέλεσμα καταγραφόταν από τις δημοσκοπήσεις ο Λεμεσού Αθανάσιος απάντησε λέγοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις πάνε και έρχονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση