ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λευκωσία: Αυτές είναι οι αρκούδες που εντοπίστηκαν - Τι δηλώνει ο Μelios (βίντεο)

Ο Μενέλαος Μενελάου ισχυρίστηκε ότι έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία αν χρειαστεί θα τα προσκομίσει ενώπιον δικαστηρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη δική του θέση παρέθεσε ο Μενέλαος Μενελάου, γνωστός ως «Melios», για τις δύο αρκούδες που εντοπίστηκαν στο υποστατικό του, το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως ζωολογικός κήπος.

Μιλώντας στην κάμερα του «OMEGA», ο κ. Μενελάου ισχυρίστηκε ότι οι αρκούδες βρίσκονται εδώ και πέντε χρόνια στο υποστατικό του. «Ο χώρος επιθεωρήθηκε επανειλημμένα από λειτουργούς των Κτηνιατρικών, δεν είχα την παραμικρή παρατήρηση για την ευημερία των ζώων. Είναι αρκετά μεγάλος ο χώρος τους, έχουν τη λίμνη τους και τα παιχνίδια τους, τη σπηλιά τους, ζουν ευτυχισμένες», υποστήριξε.

Την ίδια ώρα ισχυρίστηκε ότι έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία αν χρειαστεί θα τα προσκομίσει ενώπιον δικαστηρίου.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι οι αρκούδες εντοπίστηκαν από κτηνιατρικό λειτουργό του επαρχιακού γραφείου Λευκωσίας, ο οποίος μετέβη στο σημείο μετά από σχετικές καταγγελίες που δέχθηκαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Όπως δήλωσε χθες στην «Κ» ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης, και τις τρείς φορές που ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη να προσκομίσει τις σχετικές άδειες των αρκούδων, αυτός έβρισκε διάφορες δικαιολογίες όπως η έλλειψη χρόνου και η απουσία του ατόμου που χειρίζεται τα εν λόγω έγγραφα.

Ο κ. Πίπης ανέφερε πως αυτή είναι η συνήθης πολιτική του ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν συνεργάζεται με τις Υπηρεσίες και καταδικάστηκε αρκετές φορές στο παρελθόν για παραβίαση της νομοθεσίας και παράνομη κατακράτηση ζώων. Σημειώνεται ότι το εν λόγω υποστατικό δεν διαθέτει άδεια ζωολογικού κήπου, αλλά ούτε και άδεια εμπόρου/επιχείρησης.

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία η οποία θα ορίσει ανακριτή και θα λάβει καταθέσεις, ενώ ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία όπως καταχωρηθεί αγωγή εναντίον του ιδιοκτήτη με αίτημα από το Δικαστήριο όπως του απαγορευθεί η δυνατότητα διατήρησης ζώων στο υποστατικό του, κρίνοντας ότι ο ιδιοκτήτης των υποστατικών παραβιάζει τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας. Για το θέμα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ενημέρωσαν τη Βουλή στις 16 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Πίπη, επί του παρόντος οι αρκούδες εξακολουθούν να βρίσκονται στο συγκεκριμένο υποστατικό. Θα ζητηθεί ξανά από τον ιδιοκτήτη να παρουσιάσει τις άδειες και αν δεν το κάνει θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα και οι τρόποι μετακίνησης των αρκούδων. «Πρόκειται για άγρια ζώα και το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορούν απλά να μεταφερθούν σε κάποιο ζωολογικό κήπο αφού πρέπει να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, από πού ήρθαν, τι είδος είναι και σε τι υγειονομικό καθεστώς βρίσκονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση