ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαζεύουν υπογραφές για συνένωση με Σωτήρα και Λιοπέτρι στην Αγία Νάπα

«Το ιδανικότερο θα ήταν ο κάθε Δήμος να μπορεί να αποφασίσει το μέλλον του μέσα από τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων»,δήλωσε ο Δημαρχεύων, Χρίστος Ζαννέτος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιμένει στη συνένωση του με τον Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «σε χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημαρχεύοντος Χρίστου Ζαννέτου με εκπροσώπους κομμάτων, οργανωμένων συνόλων και φορέων της Αγίας Νάπας, αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν στη συλλογή υπογραφών, τις οποίες θα παραδώσουν στον Υπουργό Εσωτερικών, ως πρώτο μέτρο έκφρασης της επιθυμίας τους για συνένωση το Δήμου τους με τον Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου».

Στη συνάντηση ο κ. Ζαννέτου «ενημέρωσε εκτενώς τους συμμετέχοντες για τη μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αναφέρεται σε συνένωση των τεσσάρων Δήμων της Επαρχίας, για τις ενέργειες που έχει μέχρι σήμερα προβεί ο Δήμος Αγίας Νάπας για αποτροπή της συγκεκριμένης απόφασης και για τις ενέργειες που προγραμματίζεται να γίνουν στο εγγύς μέλλον. Μεταξύ των ενεργειών αυτών είναι η διοργάνωση επαρχιακής συγκέντρωσης, στην οποία θα κληθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι βουλευτές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».

Ο Δημαρχεύων Αγίας Νάπας «ανέφερε πως θα ήταν πάρα πολύ δύσκολος ο στόχος ενδεχόμενης αυτονομίας του Δήμου, που θα ήταν το ιδανικότερο. Το ιδανικότερο θα ήταν ο κάθε Δήμος να μπορεί να αποφασίσει το μέλλον του μέσα από τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων» είπε και σημείωσε πως «εμείς θα επιμείνουμε δυναμικά και αποφασιστικά στην συνένωση της Αγίας Νάπας με τον Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου».

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση «εξέφρασαν ανησυχίες για το γεγονός ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την Αγία Νάπα η συνένωση των τεσσάρων Δήμων και τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του Δήμου για συνένωση με την Σωτήρα και το Λιοπέτρι. Διαβεβαίωσαν επίσης ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του Δημαρχεύοντος και με δυναμικές κινητοποιήσεις αν χρειαστεί, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X