ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:43
 

Μεγάλυτερη διαφάνεια στην επεξεργασία δεδομένων

Προβλέπει πρωτόκολλο που υπέγραψε η Κύπρος το οποίο τροποποιεί τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία Ατόμων.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μεγαλύτερη διαφάνεια στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, αλλά και την υποχρέωση να αναφέρονται οι συναφείς παραβιάσεις προβλέπει το Πρωτόκολλο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) που υπέγραψε η Λευκωσία.

Μεταξύ άλλων, το «Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία Ατόμων σε σχέση με την αυτόματη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» επεκτείνει τις κατηγορίες ευαίσθητων δεδομένων, που πλέον περιλαμβάνουν γενετικά και βιομετρικά δεδομένα, την ιδιότητα μέλους σε συντεχνία και την εθνοτική καταγωγή.

Επίσης ενισχύει τις εξουσίες και την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά και τη νομική βάση για διεθνή συνεργασία.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψε την Τετάρτη ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης Σπύρος Αττάς και η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΣτΕ, Γκαμπριέλα Μπαταΐνι-Ντραγκόνι.

Σύμφωνα με το ΣτΕ, το Πρωτόκολλο λαμβάνει υπόψη τις νέες προκλήσεις σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που προέκυψαν μετά την υιοθέτηση της Σύμβασης το 1980.

Η Σύμβαση, προστίθεται, είναι η μόνη νομικά δεσμευτική διεθνής συνθήκη με παγκόσμια συνάφεια στον τομέα αυτό. Αντιμετωπίζει τις προκλήσεις στον σεβασμό της ιδιωτικότητας που προκύπτουν από τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας και ενισχύει τον μηχανισμό της σύμβασης, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική εφαρμογή της.

Λειτουργεί παράλληλα γεφυρωτικά μεταξύ διαφόρων περιοχών του κόσμου και κανονιστικών πλαισίων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμόού για την Προστασία των Δεδομένων της ΕΕ που τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
Την Πέµπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.

Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X