ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέτριο το θήραμα την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση

Αιτία για το μειωμένο θήραμα αποτελεί ο αυξημένος αριθμός κυνηγών, οι μεμονωμένες κατοικίες, οι δρόμοι

ΚΥΠΕ

Στην εκτίμηση πως το κυνήγι πήγε καλά αλλά το θήραμα μέτρια, προέβη ο πρόεδρος της κυνηγετικής ομοσπονδίας της επαρχίας Πάφου και αναπληρωτής της παγκύπριας ομοσπονδίας Γιώργο Θεοδοσίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε πως η σημερινή πρώτη ημέρα της κυνηγετικής εξόρμησης για το κυνήγι της πέρδικας και του λαγού πρόσφερε καλές εμπειρίες, καλό καιρό, οι κυνηγοί απόλαυσαν φύση, καρπώθηκαν θήραμα σε μέτρια επίπεδα, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα για καλύτερες εξορμήσεις.

Σε σχέση με πέρσι, ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα στο κυνήγι της πέρδικας ενώ στο λαγό είμαστε ελαφρώς προς τα κάτω».

Αιτία για το μειωμένο θήραμα αποτελεί, πρόσθεσε, ο αυξημένος αριθμός κυνηγών, οι μεμονωμένες κατοικίες, οι δρόμοι και πολλά άλλα.

Έστειλε επίσης το μήνυμα στους κυνηγούς να μην κυνηγούν το θήραμα εξοντωτικά, να μείνουν στις εμπειρίες στην φύση και να μην κυνηγάνε ουσιαστικά τους αριθμούς γιατί είναι εις βάρος του θηράματος. Κάλεσε επίσης τους κυνηγούς να αποφεύγουν τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες σεβόμενοι πάντοτε τις ιδιωτικές περιουσίες.

Επιπρόσθετα ο κ. Θεοδοσίου και ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως πάντοτε υπάρχουν οι επιτήδειοι και αυτοί όμως που κατά λάθος παρανομούν. Κάλεσε τους κυνηγούς να είναι προσεκτικοί τόσο προς τους κυνηγούς, προς τις ιδιωτικές περιουσίες αλλά και προς το θήραμα.

Η κυνηγετική εξόρμηση του λαγού και της πέρδικας ολοκληρώνεται τέλη του Δεκέμβρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση