ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέχρι πότε θα έχουμε βροχές και πώς εκδίδονται οι προειδοποιήσεις

Πώς θα συμπληρωθεί το καιρικό «παζλ» του Μάρτη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον τρόπο με τον οποίο θα συμπληρωθεί το καιρικό «παζλ» του Μάρτη σχολίασε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής είδαμε ηλιόλουστες μέρες, επεισόδιο σκόνης και καταιγιδοφόρα δραστηριότητα καθώς πρόκειται για τον συνδετικό μήνα μεταξύ χειμώνα και άνοιξης.

Ο κ. Νικολαΐδης χαρακτήρισε πολύ καλό το χθεσινό ύψος της βροχής το οποίο κάλυψε σχεδόν ολόκληρη την Κύπρο και εκτίμησε ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο. Απόψε αναμένονται τοπικές βροχές στα παράλια ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 8-10 βαθμούς κελσίου και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Σημειώνεται ότι σήμερα βρίσκεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις 5:00 το απόγευμα, μετα φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως τα ορεινά αλλά και τις βόρειες περιοχές.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο για την έκδοση των προειδοποιήσεων, ο κ. Νικολαΐδης ξεκαθάρισε ότι με βάση τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι ο καιρός αναμένεται να αποκλίνει αισθητά από την κανονική του κατάσταση. Εξήγησε παράλληλα ότι υπάρχουν τρία επίπεδα προειδοποιήσεων: το πράσινο που σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς, το κίτρινο που σημαίνει ότι ο καιρός θα αλλάξει προς το χειρότερο, υπάρχει μια πιθανότητα κινδύνου και ως εκ τούτου οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με κάποιες δραστηριότητες, το πορτοκαλί επίπεδο που σημαίνει κίνδυνος και ότι θα υπάρξουν ακραία φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές ή ατυχήματα και το κόκκινο επίπεδο που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με εξαιρετικά ακραία φαινόμενα και ότι οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ποτέ κόκκινη προειδοποίηση και ότι για να τύχει ονοματοδοσίας ένα καιρικό φαινόμενο πρέπει να ανήκει τουλάχιστον στο πορτοκαλί επίπεδο.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση