ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μήνυμα φιλίας μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

ΚΥΠΕ

«Ζήτω η Ελλάς, ζήτω η Αίγυπτος. Ζήτω η φιλία των λαών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου», ανέφερε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, κατά τη σημερινή δοξολογία στον κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με τους μαθητές των ιστορικών ελληνικών σχολείων του Τοσίτσαιου Δημοτικού Σχολείου και του Αβερώφειου Γυμνασίου – Λυκείου να σηκώνουν την ελληνική σημαία, ψάλλοντας μαζί τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Αιγύπτου και υποκλινόμενοι στο άκουσμα του «Τη Υπερμάχω».

«Η Ελλάδα μας ποτέ δεν θα πεθάνει. Δε θα τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Γιατί τα παλικάρια της, γιατί οι καρδιές των Ελλήνων ξέρουν να φυλάττουν το Έθνος που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κατά την ακολουθία της Δοξολογίας, εκφράζοντας παράλληλα τη συγκίνησή του που, και στην ιεραποστολή, «γνωρίζουμε το μεγαλείο της Ορθοδοξίας αλλά και όλων όσοι μετέχουν της Ελληνικής παιδείας: χιλιάδες παιδιά που ψάλλουν τον εθνικό μας ύμνο και υψώνουν δίπλα από τις σημαίες τους και την ελληνική σημαία. Το ελληνικό μεγαλείο δε θα εκλείψει ποτέ. Είναι το κύριο γνώρισμά μας».

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Αθανάσιο Κοτσιώνη και τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Ανδρέα Βαφειάδη, υπό τους ήχους των προσκοπικών τυμπάνων, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Ναυκράτιδος Νάρκισσου, της Προέδρου του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος Α΄» Λιλίκας Θλιβίτου, καθώς και των Διευθυντών του Τοσίτσαιου, Κωνσταντίνου Ρήγα και του Αβερώφειου, Λίνας Κηροποιού και του Έφορου Διοίκησης των Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας, Άρη Μαρκοζάνη, αλλά και αρκετού κόσμου.

Οι τελετές μνήμης στην ελληνική Αλεξάνδρεια έληξαν με το τρισάγιο που εψάλη κατά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων Ικάρων των Β΄ Ελληνικών Κοιμητηρίων της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Συννεφιασμένος ο καιρός

Συννεφιασμένος ο καιρός

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ