ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μισθολογική αναβάθμιση ζητά το Εργατικό και Τεχνικό προσωπικό της ΑΗΚ

Προειδοποιεί για μέτρα

ΚΥΠΕ

Προσχέδιο για την αναβάθμιση μισθολογικών κλιμάκων του Εργατικού και Τεχνικού προσωπικού της ΑΗΚ, καθώς και των Καταγραφέων Μετρητών, κατέθεσε η Ανεξάρτητη Συντεχνία Τεχνικού και Εργατικού Προσωπικού Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Σ.Τ.Ε.Π.Α.Η.Κ.) στη διεύθυνση του Οργανισμού, ζητώντας την «άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων φορέων» για τη διευθέτηση των αιτημάτων για την ευημερία του προσωπικού.

Στην ανακοίνωσή της η Α.Σ.Τ.Ε.Π.Α.Η.Κ. σημειώνει ότι, άνευ ανταπόκρισης, προτίθεται να προβεί σε διαμαρτυρία και σε απεργιακά μέτρα. «Το προσωπικό της ΑΗΚ έχει δεχθεί αποκοπές στον μισθό του, όπως και στέρηση της ευημερίας του από το κράτος και τον οργανισμό», αναφέρει η Συντεχνία στην ανακοίνωσή της, και προσθέτει ότι «είναι καιρός να του δώσουν πίσω αυτού που το προσωπικό στερήθηκε τόσα χρόνια και που ακόμα στερείται».

Σημειώνει, ακόμα, τη στήριξη της στην αναβάθμιση κλιμάκων των χαμηλόμισθων εργαζομένων του γραφειακού προσωπικού, ενώ ζητά να τύχουν αναβάθμιση μισθολογικής κλίμακας και οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν το 2009 ως αορίστου χρόνου, αναλόγως του τμήματός τους, σε εναρμόνιση με τις κλίμακες του μόνιμου προσωπικού.

«Δεν είχαμε καμία απολύτως γραπτή ή και εποικοδομητική επικοινωνία στα αιτήματα και θέσεις που θέτουμε για το καλό του προσωπικού», αναφέρει η Α.Σ.Τ.Ε.Π.Α.Η.Κ., χωρίς να αποκλείει το γεγονός να προχωρήσει με διαμαρτυρία και απεργιακά μέτρα, για την ικανοποίηση των αιτημάτων του προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση