ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μητροπολίτης Πάφου: H Εκκλησία θα εξακολουθήσει να έχει φωνή στο εθνικό ζήτημα

Αν δεν υπήρχε η εκκλησία, ανέφερε, «ούτε Έλληνες θα ήμασταν, ούτε Ορθόδοξοι χριστιανοί»

ΚΥΠΕ

Η Εκκλησία θα εξακολουθήσει να έχει φωνή στο εθνικό θέμα, δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Πάφου από την Συντονιστική Επιτροπή Στήριξης της υποψηφιότητας του για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Αν δεν υπήρχε η εκκλησία, ανέφερε, «ούτε Έλληνες θα ήμασταν, ούτε Ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά θα είχαμε ισοπεδωθεί από τους κατακτητές». Πρόσθεσε πως αυτόν τον λόγο η εκκλησία πρέπει να τον κρατήσει μέχρι να απελευθερωθεί ο τόπος και μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλη την Κύπρο.

Είπε ακόμη πως όταν η Κύπρος απελευθερωθεί και όταν όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι και ελεύθεροι άνθρωποι όλου του κόσμου τα απολαύσουμε και εμείς τότε θα αποθέσει αυτό το βάρος η Εκκλησία στους ώμους της κυβέρνησης η οποία θα εκλέγεται δημοκρατικά από το λαό. Αυτό συμβαίνει, συνέχισε ο Μητροπολίτης Πάφου, και στην Ελλάδα αφού η Ελλαδική εκκλησία απέθεσε αυτό το βάρος στους ώμους της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, μέχρι να επικρατήσουν αυτά έχουμε λόγο, συμπλήρωσε.

Ο Πάφου Γεώργιος συνέχισε πως εφόσον ο πολίτης και το μικρότερο κόμμα έχουν λόγο για το εθνικό θέμα, τότε πολύ περισσότερο έχει η Εκκλησία. Με την εξέλιξη της κοινωνίας, συμπλήρωσε, τα προβλήματα είναι αυτά που πρέπει να έχει μπροστά του ένας νέος Αρχιεπίσκοπος.

Έθιξε επίσης το θέμα της εξέλιξης της τεχνολογίας και των βιοεπιστημών που οδήγησαν το κόσμο σε διλήμματα πρωτοφανή, όπως είπε. Το ότι προηγουμένως, ανέφερε, «δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε μεταμοσχεύσεις οργάνων δεν δημιουργούσε και κανένα πρόβλημα, και το ότι δεν μπορούσαμε προηγουμένως να επέμβουμε και να βοηθήσουμε παιδιά με τεχνική γονιμοποίηση επίσης δεν δημιουργούσε και προβλήματα».

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως απαντήσεις άμεσες στην Αγία Γραφή δεν βρίσκουμε αφού, όπως είπε, η Αγία Γραφή γράφτηκε πριν χιλιάδες χρόνια. Είπε ακόμη πως η Αγία Γραφή ίσχυε και τότε, ισχύει σήμερα και θα ισχύει για πάντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, μετά των παρελκομένων των, βοηθούν και προάγουν ό,τι ανθελληνικό και αντιχριστιανικό σε μίαν περιοχή στην οποίαν εξαπλώνεται και προελαύνει ραγδαία ο μουσουλμανισμός, με την γυναίκα αντικείμενο, εξαφανίζοντας πέραν των απίστων και κάθε αντιφρονούντα ακόμη και οπαδό του Ισλάμ αλλά όχι σουνίτη.
Η Εκκλησία παρ’ όλην την άκρατον πολεμική εναντίον της ενδείκνυται να συνεχίζει να στέκει ακλόνητη στην Πνευματική αποστολή της.

Γ Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση