ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τροποποίηση κατηγορητηρίου στην υπόθεση Υπαρχηγού

Αναβολή της δίκης έως τις 17 Οκτωβρίου

Newsroom K

Στις 17 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα συνεχισθεί η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην υπαρχηγό αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου. 

Η νέα αναβολή προέκυψε μετά την τροποποίηση του κατηγορητηρίου στο οποίο προχώρησε η κατηγορούσα αρχή. Συγκεκριμένα συγκεκριμενοποιήθηκε η ημερομηνία της φερόμενης διαρροής. Η διαρροή υποστηρίζεται ότι έγινε από τις 27/7 έως τις 16/9/2016.

Υποστηρίζεται ότι κατηγορούμενος γνωστοποίησε σε άγνωστο πρόσωπο, στοιχεία του φακέλου της Ιντερπόλ με σκοπό να περιέλθει στην κατοχή της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπιδου.

Η υπεράσπιση ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την τροποποίηση.

Ζητούν την παράδοση μαρτυρικού υλικού

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε κατά την σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης ήταν το αίτημα που υπέβαλε ο δικηγόρος του τέως Υπαρχηγού, Άντρος Πελεκάνος όπως παραδοθεί στην υπεράσπιση το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για ρητή και γραπτή πλέον άρνηση της Κατηγορούσας Αρχής να της παραδώσει συγκεκριμένο μαρτυρικό υλικό στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης του τέως υπαρχηγού η κατηγορούσα αρχή τον ενημέρωσε ότι μπορεί να επιθεωρήσει το μαρτυρικό υλικό που αφορά μόνο το περιεχόμενο του φακέλου της Interpol Λευκωσίας. Να υπενθυμίσουμε πως το μαρτυρικό υλικό περιλαμβάνει τις δυο διοικητικές έρευνες που διεξήχθησαν από διαφορετικούς αξιωματικούς της Αστυνομίας με αντικείμενο διερεύνησης τη διαρροή των εγγραφών της Interpol Λευκωσίας ως επίσης και ολόκληρο το πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων που λήφθηκαν στα πλαίσια του πορίσματος.

Ο τέως αρχηγός αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες, δύο εκ των οποίων αφορούν στα αδικήματα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της διάδοσης/διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών σε σχέση με το περιεχόμενο του φακέλου της Interpol Λευκωσίας και η τρίτη κατηγορία αφορά στο αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου σε σχέση με τη μελέτη με τίτλο «Η πρόληψη και αντιμετώπιση της διαφθοράς στην Αστυνομία Κύπρου», ημερ. 20.1.2015.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X