ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος

Τα μηνύματα παρουσιάζονται ότι στάλθηκαν από Κυπριακή εταιρεία παροχής διαδικτύου και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Newsroom K

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, έχει παρατηρηθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται διάφορα κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail) απάτης, σε διάφορους κατόχους ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τα οποία παρουσιάζονται πως στάλθηκαν από συγκεκριμένη Κυπριακή εταιρεία παροχής διαδικτύου και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συγκεκριμένα, χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της συγκεκριμένης εταιρείας λαμβάνουν ηλεκτρονικά μηνύματα που παρουσιάζονται ότι στάλθηκαν από την ίδια την εταιρεία και τους γίνεται ενημέρωση ότι παρουσιάσθηκε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από το εξωτερικό και σε πρωινή ώρα. Μέσω του μηνύματος, καλούνται οι αποδέκτες όπως εάν δεν είχαν οι ίδιοι την πρόσβαση αυτή, να προχωρήσουν στην αλλαγή κωδικού ασφαλείας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, μέσω ηλεκτρονικού συνδέσμου (link) που παρατίθεται στο ύποπτο μήνυμα.

Τα μηνύματα αυτά είναι στην ολότητα τους απατηλά και κακόβουλα. Καλείται το κοινό όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύματα και σε καμία περίπτωση να απαντούν στον αποστολέα ή να ακολουθούν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο. Επιπρόσθετα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του παροχέα τους και να χρησιμοποιούν τελευταίου είδους προγράμματα προστασίας από κακόβουλα λογισμικά και τις τελευταίες ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι στη διάθεση του κοινού ή και εταιρειών για αναφορά καταγγελίας και το κοινό καλείται να επισκέπτονται τη διαδικτυακή ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.police.gov.cy για αναφορά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγγελίας ηλεκτρονικού εγκλήματος https://cybercrime.police.gov.cy. Για επικοινωνία με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κοινό μπορεί να καλεί στον τηλεφωνικό αριθμό 22-808200. Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λειτουργεί καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 7.00π.μ. και 7.00μ.μ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X