ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα μέτρα στα κατεχόμενα

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και σχολικές διακοπές πιο νωρίς στα κατεχόμενα

ΚΥΠΕ

Νέα, πιο αυστηρά μέτρα, ανακοίνωσε η «επιτροπή λοιμωδών/μεταδοτικών ασθενειών» του «υπουργείου υγείας» που περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα, επέκταση της καραντίνας για τις αφίξεις, σχολικές διακοπές νωρίτερα και υποχρεωτική καραντίνα για όλες τις διελεύσεις μέσω των οδοφραγμάτων, πλην των διπλωματών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι λόγω της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων στη «νότια Κύπρο» τις τελευταίες ημέρες, όλες οι διελεύσεις μέσω των οδοφραγμάτων μεταξύ 31/12/20 – 10/01/21 – των ημερομηνιών αυτών περιλαμβανομένων – θα υπόκεινται στο μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας (7 ημερών), εκτός από αυτές που γίνονται για διπλωματικούς λόγους. Για το συγκεκριμένο διάστημα ακυρώθηκαν και οι άδειες σε εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές να περνούν χωρίς καραντίνα.

Από αύριο, 31 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου – περιλαμβανομένων των ημερομηνιών – θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται του μέτρου εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, υπηρεσίες ασφαλείας και άλλα άτομα με παρόμοια καθήκοντα.

Μεταξύ 31/12/20 – 03/01/21 επιτρέπεται η συνάθροιση σε σπίτια μόνο μέχρι 10 άτομα. Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2021 απαγορεύονται οι γάμοι, σινεμά, θέατρο, πάρτι γενεθλίων, μαζικές θρησκευτικές λειτουργίες, αρραβώνες,, μνημόσυνα, εκθέσεις κτλ

Η υποχρεωτική καραντίνα (7 ημερών) για τις αφίξεις από αέρος και θάλασσας, που ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, επεκτείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Οι στενές επαφές και κηδεμόνες των κρουσμάτων στο σχολείο 9ης Σεπτεμβρίου (στην κατεχόμενη Λευκωσία) έχουν οδηγηθεί σε ξενοδοχεία – καραντίνα ενώ οι υπόλοιποι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και άλλοι υπάλληλοι στο σχολείο θα μείνουν σε αυτοαπομόνωση μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο αυτών από την επιτροπή του «υπουργείου υγείας».

Οι σχολικές διακοπές αποφασίστηκε να γίνουν πιο νωρίς και συγκεκριμένα μεταξύ 4-15 Ιανουαρίου 2021. Σταματούν από αύριο μέχρι και την 18η Ιανουαρίου τα φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθ΄΄ηματα και κλείνουν οι βιβλιοθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση