ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύπρος - Νέες καταγγελίες για ψευδογιατρούς

Η Αστυνομία συστήνει εκ νέου προσοχή στο κοινό

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία συστήνει εκ νέου προσοχή στο κοινό, μετά από νέες καταγγελίες απάτης και απόπειρας κλοπής μεγάλων χρηματικών ποσών, από πρόσωπα που ψευδώς παρουσιάζονται ως ιατροί.

Συγκεκριμένα, οι δράστες της απάτης, επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες και παριστάνοντας τους γιατρούς, αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο των πολιτών που απαντούν στη τηλεφωνική κλήση, έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση και άλλη ιατρική περίθαλψη. Οι δράστες ζητούν από τους πολίτες να καταβάλουν αμέσως μεγάλα χρηματικά ποσά για τα ιατρικά έξοδα.

Οι δράστες καλούν από απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή την Αστυνομία.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών.

Καλείται το κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση