ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νεκρή ζώνη στην Αθηένου: Ψάχνουν και την δίδυμη αδελφή της 4χρονης

Εντατικές έρευνες

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση εντοπισμού του 4χρονου κοριτσιού αφού οι Κυπριακές Αρχές ενημερώθηκαν πως αναζητείται στην νεκρή ζώνη και η δίδυμη αδελφή της 4χρονης.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς η Κυπριακή Αστυνομία έλαβε πληροφορία το πρωί της Τρίτης (15/2), ότι ψάχνουν και δεύτερο κοριτσάκι.

Οι γονείς της 4χρονης, βρίσκονται σε τμήμα των κατοχικών αρχών όπου μετέβησαν να δηλώσουν την εξαφάνιση των δύο κοριτσιών ενώ αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για το πώς έχασαν τα δύο τους παιδιά.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της αδελφής της 4χρονης, διεξάγονται από μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

«Προσπάθησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, είπε πως «εντοπίστηκαν οι γονείς του μικρού κοριτσιού, ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας. Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως οι γονείς μαζί με τα δύο δίδυμα κοριτσάκια τους, ηλικίας 4 ετών, προσπάθησαν χθες να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, ωστόσο δεν τα κατάφεραν».

Στην προσπάθεια τους, συνέχισε, «να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, το ένα κοριτσάκι, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, κατάφερε να φτάσει στη νεκρή ζώνη, όπου και εντοπίστηκε στην περιοχή Αθηένου. Το δεύτερο κοριτσάκι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και καταβάλλονται προσπάθειες για ανεύρεση του».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου «οι γονείς των δύο κοριτσιών, που είναι ασιατικής καταγωγής κατάφεραν να μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας και χθες προσπάθησαν να περάσουν μέσω της Αθηένου στις ελεύθερες περιοχές».

Θυμίζουμε πώς εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα από άνδρες των Ηνωμένων Εθνών να βρίσκεται μόνο του εντός της νεκρής ζώνης στην Αθηένου 4χρονο κοριτσάκι.

Οι άνδρες των Ηνωμένων Εθνών μετέφεραν το κοριτσάκι στον Αστυνομικό Σταθμό της Αθηενου, μέλη του οποίου ενημέρωσαν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για το περιστατικό.

Λειτουργοί της Υπηρεσίας μετέβησαν στον Αστυνομικό Σταθμό για να παραλάβουν το κοριτσάκι.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για τον εντοπισμό, από μέλη των Ηνωμένων Εθνών, ασυνόδευτου ανήλικου κοριτσιού σε περιοχή της Αθηένου. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και Λειτουργός παρέλαβε το παιδί, θέτοντάς το υπό την προστασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Στο παιδί παρέχονται εξ αρχής όλες οι υπηρεσίες φροντίδας και μέριμνας, και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας του, με την εμπλοκή όλων των αρμόδιων επαγγελματιών στη λήψη αποφάσεων που το αφορούν.

Το ανήλικο κορίτσι θα παραμείνει υπό την ευθύνη και την επίβλεψη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας βρίσκονται σε επικοινωνία και συντονισμό με την Αστυνομία Κύπρου και τις άλλες αρμόδιες Αρχές, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του παιδιού, έχοντας στο επίκεντρο των ενεργειών τους τη διασφάλιση του συμφέροντός του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση