ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέο θύμα διαδικτυακής απάτης 32χρονος - Του απέσπασαν χιλιάδες δολάρια

Είδε τα χρήματα που επένδυσε σε κρυπτονόμισμα να πολλαπλασιάζονται ωστόσο αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης, όταν του ζητήθηκε καταβολή φόρου

ΚΥΠΕ

Είδε τα χρήματα που επένδυσε σε κρυπτονόμισμα να πολλαπλασιάζονται 32χρονος στη Λεμεσό, ο οποίος ωστόσο αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης, όταν του ζητήθηκε καταβολή φόρου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, στις 17 Ιουλίου, ο 32χρονος γνώρισε διαδικτυακά σε ιστοσελίδα γνωριμιών εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, μια κοπέλα, η οποία του πρότεινε να επενδύσει σε συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

Μεταξύ 25 Ιουλίου με 3 Αυγούστου, ο παραπονούμενος πραγματοποίησε 11 μεταφορές χρημάτων από λογαριασμό του, συνολικού ύψους 25,080 δολαρίων Αμερικής, τα οποία ακολούθως μετέφερε σε λογαριασμό του δόθηκε, με σκοπό να επενδυθούν σε κρυπτονόμισμα.

Παρακολουθώντας την πορεία της επένδυσης του, μέσω εφαρμογής που του στάλθηκε, ο 32χρονος ζήτησε εξαργύρωση της όταν αυτή έφτασε τα 389.357 δολάρια Αμερικής.

Τότε, όπως κατήγγειλε, του ζητήθηκε καταβολή φόρου ίσου με το 10% του ποσού και ο ίδιος ζήτησε αποκοπή του φόρου από το σύνολο του ποσού, αλλά του δηλώθηκε πως έπρεπε πρώτα να καταβληθεί ο φόρος.

Όταν ο παραπονούμενος ανέφερε πως δεν διέθετε το χρηματικό ποσό του φόρου, του προτάθηκε από την διαδικτυακή του γνωριμία, όπως του αποστείλει 10 χιλιάδες δολάρια Αμερικής και να καταβάλει αυτός τα υπόλοιπα.

Ο 32χρονος αντιλήφθηκε τότε ότι έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης και κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση