ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΝΥ: Δεν ασκήθηκε δίωξη σε υπόθεση που αφορά εν ενεργεία βουλευτή λόγω μη επαρκούς μαρτυρίας

Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας

ΚΥΠΕ

Η νέα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας στα μέσα του 2020 αποφάσισε τη μη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε λόγω της μη ύπαρξης επαρκούς μαρτυρίας και δη ανεξάρτητης μαρτυρίας σε σχέση με την εμπλοκή και τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα διάφορα εμπλεκόμενα πρόσωπα, στην υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και εν ενεργεία Βουλευτής, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

Η ανακοίνωσε αναφέρεται στο ιστορικό και γράφει ότι η υπόθεση διερευνήθηκε από την Αστυνομία το 2019 και ο φάκελος τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας τον Αύγουστο του 2019. Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στη Νομική Υπηρεσία σε διάφορα στάδια μεταξύ του τότε επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και των νομικών λειτουργών με την ανακριτική ομάδα, προστίθεται, και υπήρξαν νομικά και πραγματικά θέματα και κωλύματα, τα οποία προβλημάτισαν σε σχέση με τον ενδεικνυόμενο χειρισμό της υπόθεσης. Για την ορθή παράθεση ωστόσο των γεγονότων σημειώνεται ότι ουδέποτε αποφασίστηκε από οποιονδήποτε, είτε από τον τέως Γενικό Εισαγγελέα είτε από τους νυν επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, η υποβολή αίτησης για άρση ασυλίας βουλευτού.

Αναφέρεται ότι για το θέμα δεν λήφθηκε οποιαδήποτε τελική απόφαση για έναρξη ή μη οποιασδήποτε ποινικής φύσεως διαδικασίας μέχρι τον Ιούλιο του 2020, όταν έπειτα από μελέτη της συλλεχθείσας μαρτυρίας, αντικειμενικά και σφαιρικά ιδωμένης, «αποφασίστηκε από τη νέα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας η μη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα λόγω της μη ύπαρξης επαρκούς μαρτυρίας και δη της μη ύπαρξης ανεξάρτητης μαρτυρίας σε σχέση με την εμπλοκή και τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα διάφορα εμπλεκόμενα πρόσωπα».

Ο φάκελος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, επεστράφη από τη Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία και έκτοτε δεν υπήρχε οποιοδήποτε άλλο θέμα σε εκκρεμότητα, είτε για τη Νομική Υπηρεσία είτε για την Αστυνομία. Παρά ταύτα, καταλήγει η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, δόθηκαν τότε οδηγίες για να παραπεμφθεί το θέμα στον Έφορο Φορολογίας για τη δική του αξιολόγηση, με βάση τη δική του αρμοδιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση