ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο γύρος της πρωτεύουσας με ένα ποδήλατο

Το cycling in the city 2022 πραγματοποιείται την Κυριακή 10 Απριλίου και ξεκινά από τον Στρόβολο μέχρι και το Κέντρο της Πόλης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την Κυριακή 10 Απριλίου πραγματοποιείται η εκδήλωση «Cycling in the city 2022» που στοχεύει στη δημιουργία κουλτούρας για χρήση ποδηλάτου στη καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη και μέσω αυτής θα σταλούν τα σωστά μηνύματα προς τους αρμόδιους φορείς, αφού η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας έχει πολλαπλά οφέλη, προσφέροντας παράλληλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις. Ως μέσο άθλησης το ποδήλατο βελτιώνει την υγεία μας και ως μέσο μετακίνησης συντείνει στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος αφού δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με ρύπους.

Η ποδηλατική διαδρομή θα ξεκινήσει πίσω από την οδό Κορνηλίου 18, (Τ.Κ. 2028), πίσω από το Αρεταίειο Νοσοκομείο στον Στρόβολο στις 9:30 το πρωί. Από εκεί οι συμμετέχοντες θα ποδηλατήσουν μέχρι το κέντρο της πόλης, περνώντας από τη Λεωφόρο Μακαρίου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Πύλη Αμμοχώστου και την Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα γίνει μια σύντομη εκδήλωση έξω από το SupportCY House και τέλος, θα επιστρέψουν στον τόπο εκκίνησής τους. Θα υπάρχει βεβαίως ακόμη μια διαδρομή, πιο σύντομη, για λιγότερο έμπειρους ποδηλάτες, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η διαδρομή αυτή θα ξεκινήσει στις 10:00.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος με την Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας, μαζί με τα Δημαρχεία Στροβόλου και Λευκωσίας, και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές και αίτηση συμμετοχής (υποχρεωτική), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://bit.ly/38cdO7t. Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, ωστόσο δεν διαθέτουν ποδήλατο θα υπάρχει σχετική επιλογή για χορήγηση στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση