ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο κορωνοϊός «άδειασε» και τον Δημόσιο Κήπο της Λευκωσίας

H περιοχή του «ΌΧΙ» παρουσίαζε και αυτή εικόνα ερήμωσης, ενώ στις μέρες πριν τον κορωνοϊό έσφυζε από ζωή τις Κυριακές

Newsroom K

Άδειος ήταν σήμερα, Κυριακή, ο Δημόσιος Κήπος στη Λευκωσίας, μετά τις εκκλήσεις για περιορισμό του κοινού ώστε να αποφευχθεί εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο Δημόσιος Κήπος, ένας από τους πνεύμονες πρασίνου στο κέντρο της πόλης, συνήθως σφύζει από το ζωή τις Κυριακές και γενικότερα τις αργίες, καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη όπου πάνε οι οικιακές βοηθοί για να απολαύσουν τη μέρα ξεκούρασής τους.

Ωστόσο, εν μέσω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πολλή λίγη κίνηση παρατηρήθηκε σήμερα, αφού προφανώς οι οικιακές βοηθοί δεν φαίνεται να πήραν έξοδο και έχουν περιοριστεί. Η ίδια εικόνα και στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου νωρίτερα σήμερα επικρατούσε ελάχιστη κίνηση κυρίως από αλλοδαπούς, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν χειρουργικές μάσκες. Ένας παππούς έκανε τη βόλτα του στην πλατεία και όταν ρωτήθηκε γιατί προτίμησε να βγει έξω εν μέσω προειδοποιήσεων για τους κινδύνους λόγω κορωνοϊού απάντησε χαρακτηριστικά: «η καλή καρκιά εν φοάται».

Πάντως κίνηση παρατηρείται στις καφετέριες κυρίως από νεαρούς Ελλαδίτες εξοδούχους στρατιώτες. Άδεια ήταν και η Πλατεία Σολωμού, η οποία συνήθως σφύζει από ζωή, αφού είναι η αφετηρία των λεωφορείων. Πολλοί οδηγοί λεωφορείων φορούσαν χειρουργικές μάσκες και γάντια, εφαρμόζοντας έτσι μέτρα προσωπικής προστασίας. Την ίδια ώρα ένα μικρό λεωφορείο γεμάτο από ένα γκρουπ τουριστών γεμάτο αναχωρούσε για το αεροδρόμιο.

Λίγο πάρα κάτω, η περιοχή του «ΌΧΙ» παρουσίαζε και αυτή εικόνα ερήμωσης, ενώ στις μέρες πριν τον κορωνοϊό έσφυζε από ζωή τις Κυριακές, προσελκύοντας πολλούς ξένους εργάτες για τη βόλτα τους, ενώ σε αυτήν στήνονταν και υπαίθριες αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X