ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο κορωνοϊός απειλεί τους αστυνομικούς - «Κίνδυνος για την πρώτη γραμμή»

Μέτρα διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού, ζητά από Αρχηγό Αστυνομίας ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Όπως προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων διαχείρισης θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, ανάμεσα στις γραμμές των Σωμάτων Ασφαλείας, με στόχο την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας, καλεί τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, μέλος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου – ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ στην επιστολή του προς τον Αρχηγό Αστυνομίας αναφέρει ότι ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, με αγωνία, διαπιστώνει ότι η κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας στα Σώματα Ασφαλείας εκτροχιάζεται, «για αυτό και σας καλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε στη λήψη των ακόλουθων μέτρων να ζητηθεί η συνεργασία του Υπουργείου Υγείας για καταρτισμό ειδικού πρωτοκόλλου διαχείρισης της κατάστασης, σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος, διαφοροποίηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στα διάφορα τμήματα, κωδικοποίηση κατευθυντήριων γραμμών σε περίπτωση εντοπισμού θετικών κρουσμάτων στις γραμμές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

«Η υιοθέτηση των προτεινόμενων, από τον ΚΑΣ, μέτρων στοχεύουν στην αποτελεσματική προστασία των αστυνομικών και των πυροσβεστών, αλλά και ευρύτερα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας», αναφέρεται.

Προειδοποιούμε, συνεχίζει η επιστολή, «ότι αν δεν ληφθούν εγκαίρως άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης, τότε δυστυχώς, σε λίγες ώρες είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρχει προσωπικό να εργαστεί στην πρώτη γραμμή των Σωμάτων Ασφαλείας».

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γίνεται αντιληπτό ότι, θα καταρρεύσει το σύστημα ασφάλειας του πολίτη, της δημόσιας τάξης και του κράτους, προστίθεται.

«Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος δηλώνει ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Αστυνομία και τα συναρμόδια Υπουργεία και να υποβάλει εισηγήσεις που θα στοχεύουν στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής προστασίας όλων», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση