ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο τοίχος... έχει τη δική του ιστορία: Break Down the Walls

Δείτε τι έγραψαν συμπολίτες μας σε εικονικό τοίχο για να «ξορκίσουν» την πανδημία

Της Έλενας Αποστόλου

Συναισθήματα και σκέψεις από την περίοδο του εγκλεισμού της πανδημίας είναι γραμμένα σ’ ένα εικονικό τοίχο του Graphic Stories Cyprus στην Φανερωμένη από συμπολίτες μας. Αξίζει να το δείτε από κοντά και να το υπογράψετε.

«Τα τείχη είναι για να γκρεμίζονται και οι αποστάσεις για τους δρόμους όχι για τους ανθρώπους», « Μην πολεμάτε την επιστήμη... εμπιστοσύνη», «Το σήμερα είναι το αύριο που ανησυχούσες χθες», « Έπεσαν οι «μάσκες» και φάνηκε ο άνθρωπος», «Όχι στο φόβο, όχι στο άγχος. Ναι σε ότι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα», «Όχι άλλη ασφυξία και απομόνωση. Ελευθερία, αναπνοή», «Να απεγκλωβιστούμε από ότι μας κρατά δέσμιους στο φόβο»… μερικά από τα μηνύματα που γράφτηκαν από συμπολίτες μας στο διαδραστικό installation του φετινού Graphic Stories, με θέμα Break Down the Walls.

 

Oι συμπολίτες μας έγραψαν στον εικονικό τοίχο, που βρίσκεται στο ανοικτό αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, στη Φανερωμένη, τα συναισθήματά τους εκφράζοντας την σκληρή περίοδο του εγκλεισμού και της πανδημίας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ξορκίσουν το «κακό» που τους προκάλεσε ο φόβος του covid-19.

 

Oι διοργανωτές του συνεδρίου Graphic Stories Cyprus και του ιδιαίτερου project που ακολούθησε, Αγγελική Aθανασιάδη και Μίλτος Καρράς τόνισαν την ανάγκη της ελεύθερης έκφρασης ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους πολίτες να «σπάσουν» τα εσωτερικά τείχη με έναν δημιουργικό τρόπο έκφρασης και να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

 

Τα εγκαίνια του installation που έγιναν κατά την τελετή λήξης του Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, τέλεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας Χρύσανθος Φάκας, εκ μέρους του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, στο ανοικτό αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, στη Φανερωμένη.

Να σημειωθεί ότι ο εικονικός τοίχος θα παραμείνει μέχρι τις 17 Ιουνίου στο χώρο και οι επισκέπτες καλούνται να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους. Κατόπιν η δημιουργική ομάδα του Graphic Stories Cyprus θα δημιουργήσει ebook σαν καταγραφή των συναισθημάτων που άφησε η πανδημία σε όλους μας. Στα αρχεία και ο χορός από ομάδα της σχολής χορού London School of Ballet της Βικτώριας Αγαπίου μέσα από το οποίο εκφράστηκε η αντίδραση της ακινητοποίησης της ζωής όλων μας, κατά την περίοδο του εγκλεισμού.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Έλενας Αποστόλου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση