ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι έποικοι ζητούν την παύση του Ακιντζί

Το «Συνταγματικό Δικαστήριο» θα κρίνει το μέλλον της ηγεσίας του κ. Ακιντζί.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το αξίωμα του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας τερματίστηκε στις 26 Απριλίου, την ημερομηνία που υπό κανονικές συνθήκες θα λάμβαναν χώρα οι «προεδρικές εκλογές». Εφόσον εξαιτίας της πανδημίας δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθούν οι «εκλογές», με βάση το «Σύνταγμα» του 1985, ο Πρόεδρος της «Βουλής» θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα μεταβατικού ηγέτη της τ/κ κοινότητας.

Προβάλλοντας την παραπάνω άποψη, το κόμμα των εποίκων πριν από λίγες ώρες προσέφυγε στο «Συνταγματικό Δικαστήριο» και ζήτησε την απομάκρυνση του Μουσταφά Ακιντζί από τα καθήκοντα του.

Όλα τα βλέμματα στο «Συνταγματικό»

Σε σχετικό ανακοινωθέν, το Κόμμα Αναγέννησης (ΚΑ) εκφράζει την αντίθεση του με την διαιώνιση της παρουσίας του κ. Ακιντζί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας. Το κόμμα αφήνει να εννοηθεί ότι από τώρα και στο εξής οι αποφάσεις της τ/κ ηγεσίας δεν πρόκειται να δεσμεύουν την τ/κ πλευρά.  Μετά την νέα προσφυγή, όλα τα βλέμματα στρέφονται στο «Συνταγματικό Δικαστήριο», το οποίο την επόμενη περίοδο καλείται να κρίνει την τύχη της τ/κ ηγεσίας.

Η δεξιά «καλύπτει» τον Ακιντζί

Εν τω μεταξύ, το «κυβερνών» Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) δίνει την συγκατάθεση του για την παραμονή του κ. Ακιντζί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας μέχρι τις «προεδρικές» του Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ η απόφαση της παραμονής του κ. Ακιντζί στο «Προεδρικό» λήφθηκε από την πλειοψηφία της ολομέλειας της «βουλής», άρα δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας της ηγεσίας του κ. Ακιντζί. Ο κ. Σανέρ ζητά και από τον κ. Ακιντζί να λαμβάνει τις νέες αποφάσεις του αποδίδοντας σημασία σε αυτήν την πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X