ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολοκληρώνεται ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων

Στόχος του ελέγχου ήταν να γίνει εκτίμηση του ποσοστού των ατόμων σε ολόκληρη την Κύπρο με ενεργό λοίμωξη

ΚΥΠΕ

Ολοκληρώνεται σήμερα ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων στον γενικό πληθυσμό της Κύπρου. Στόχος του ελέγχου ήταν να γίνει εκτίμηση του ποσοστού των ατόμων σε ολόκληρη την Κύπρο με ενεργό λοίμωξη, αλλά και τη σύγκριση του ποσοστού της ενεργούς λοίμωξης μεταξύ ηλικιακών ομάδων και περιοχών παγκύπρια.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής υπήρξαν 494 αποτελέσματα, με ένα θετικό κρούσμα. Πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένονται και τα υπόλοιπα 306 αποτελέσματα, που τυγχάνουν επεξεργασίας, για να προσθέσει πως τα ευρήματα από τη δειγματοληψία θα συμβάλουν στην ευρύτερη προσπάθεια της Κυβέρνησης να χαρτογραφήσει την πορεία του ιού στην Κύπρο. Στις 30 Απριλίου ολοκλήρωση και της παγκύπριας δειγματοληψίας για τις 20.000

Εξάλλου, την προσεχή Πέμπτη, 30 Απριλίου του 2020, ολοκληρώνεται και η παγκύπρια δειγματοληψία για τις 20.000, κατά την οποία διενεργούνται δειγματοληψίες σε εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται ατομικά στον κάθε εργαζόμενο και όχι ανά επιχείρηση.

Παράταση μέχρι την Πέμπτη στην εφοδιαστική αλυσίδα

Όπως ανέφερε η κ. Κυριάκου με νέο χθεσινό διάταγμα του Υπουργού Υγείας δόθηκε παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου στους εργαζομένους των εταιρειών λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών όπως φούρνοι, υπεραγορές, περίπτερα, κρεοπωλεία, ψαραγορές, κτλ, που συμμετέχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα των εν λόγω επιχειρήσεων, ώστε να υποβληθούν στην εξέταση για τον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση