Kathimerini.com.cy
Ολοκληρώθηκαν όλες οι θανατώσεις ζώων σε μονάδες που εντοπίστηκε ο αφθώδης πυρετός τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λάρνακα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, η τελευταία μονάδα στην οποία θανατώθηκαν τα ζώα είναι αυτή στην οποία χθες εντοπίστηκαν ζώα παράνομα στα Λιβάδια.
Υπενθυμίζεται πως, στη συγκεκριμένη μονάδα είχαν θανατωθεί πριν από λίγες μέρες τα ζώα καθώς εντοπίστηκε κρούσμα αφθώδους πυρετούς και χθες οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες εντόπισαν νέα ζώα μέσα στη κτηνοτροφική μονάδα.
Παράλληλα, όπως ενημερώνει το Υπουργείο Γεωργίας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νέα κρούσματα. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς της πρώτης δόσης έφτασαν στο 98% του ζωικού πληθυσμού των βοοειδών και στο 76% του ζωικού πληθυσμού των αιγοπροβάτων και για τη δεύτερη δόση έχει εμβολιαστεί το 37.6% του ζωικού πληθυσμού των βοοειδών και το 10.6% του ζωικού πληθυσμού των αιγοπροβάτων.
Τέλος σημειώνεται πως, έχουν θανατωθεί, 28.516 αιγοπρόβατα και 1.910 βοοειδή.



























