ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οργανισμοί, φορείς και σωματεία αποχαιρετούν την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Θλίψη ανά το Παγκύπριο

ΚΥΠΕ

Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου συνεχίζουν να εκφράζουν οργανωμένοι φορείς, σύλλογοι και σωματεία, καθώς και οργανισμοί και προσωπικότητες.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου ήταν πηγή «γνώσης, δύναμης και αποφασιστικότητας» αναφέρει σε ανάρτησή στον επίσημο λογαριασμό της η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το θάνατο της Υπουργού Εργασίας. «Η οικογένεια της @CyprusinEU θρηνεί την πρόωρη απώλεια της Υπουργού Εργασίας» αναφέρεται στην ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται από σύντομο βίντεο με φωτογραφίες από τη συμμετοχή της κ. Αιμιλιανίδου σε συναντήσεις του Συμβουλίου της ΕΕ.

Τα συλλυπητήρια του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον ΔΗΣΥ έστειλε εν τω μεταξύ με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. «Σοκαρισμένος από την είδηση του θανάτου της Υπουργού @ZetaEmilianidou στην Κύπρο» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Βέμπερ. «Στέλλω τα συλλυπητήρια μου στον @AnastasiadesCY και σε όλους τους φίλους μας από τον @DISY1976 για την απώλεια της συναδέλφου και φίλου τους. Η οικογένεια του @EPP σας έχει στις σκέψεις και τις προσευχές της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» προστίθεται.

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, το Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποχαιρετά την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου. Όπως αναφέρει, εκλιπούσα, υπήρξε «ανιδιοτελής, οξυδερκής, αποτελεσματική, με βαθύ το αίσθημα της προσφοράς και της αγάπης προς το συνάνθρωπο μας» και εργαζόταν «ακούραστα και μεθοδικά για να εκπληρώσει το δύσκολο έργο που της ανατέθηκε».

Πρόκειται για μια «ηγετική προσωπικότητα, η οποία άφησε το στίγμα της στο Υπουργείο, στη Δημόσια Υπηρεσία, στην Κοινωνία, κέρδισε τον σεβασμό, την εκτίμηση και τον θαυμασμό όλων όσων είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί της, μα πάνω από όλα αγγίζοντας τις καρδιές όλων των πολιτών», καταλήγει.

Το προσωπικό της πρώην Υπηρεσίας Φ.Π.Α., σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η πορεία και το ανεκτίμητο έργο της Ζέτας Αιμιλιανίδου στην Υπηρεσία Φ.Π.Α., παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων. «Σπουδαία και αγέρωχη γυναίκα, προσηλωμένη στην επίτευξη στόχων, αποτελεσματική, με δυναμισμό και ανθρωπιά. Λαμπερή και λαμπρή προσωπικότητα», προστίθεται.

Ο Δήμος Λάρνακας σε ανακοίνωση του «εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και συμπαράσταση του προς την οικογένεια και τους οικείους της. Η Υπουργός Εργασίας χαρακτηριζόταν για την εργατικότητα, τη συνέπεια και την μαχητικότητα της και ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου από σήμερα γίνεται φτωχότερος γιατί έχασε μια συνετή, κοινωνικά ευαίσθητη και γνήσια εκφραστή του πολιτικού ήθους».

Στη δική του ανακοίνωση ο Δήμος Αραδίππου αναφέρει ότι "αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής έναν άνθρωπο χαρισματικό και όμορφο, μια αξιοπρεπή, αφοσιωμένη και εργατική πολιτικό, που πρόσφερε πολλά στον τόπο και τους ανθρώπους του. Η Ζέτα Αιμιλιανίδου ποτέ δεν αντιμετώπισε το δημόσιο αξίωμα ως βήμα ικανοποίησης φιλοδοξιών ή προσωπικής προβολής, αλλά ως βήμα προσφοράς στον άνθρωπο και πρωτίστως στον άνθρωπο που είχε ανάγκη τη στήριξη του κράτους».

Εξάλλου ο Δήμος Αθηένου σε ανακοίνωση του «εκφράζει συγκλονισμό και βαθιά θλίψη για τον άδικο και πρόωρο θάνατο της Υπουργού Εργασίας, η οποία ήταν ένας άξιος άνθρωπος με αρχές και ιδανικά, μια ευφυής και αποτελεσματική πολιτικός που έφυγε πρόωρα και άδικα, αφήνοντας θλίψη και πόνο στους οικείους, στους συνεργάτες αλλά και στην Κύπρο ολόκληρη».

Ο Δήμος Αθηένου σημειώνει ότι οι σημαίες στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι τη μέρα της κηδείας της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λιβαδιών αναφέρει ότι «αποχαιρετούμε μια άξια και εργατική Υπουργό, τη Ζέτα Αιμιλιανιδου, η οποία πάνω απ´ όλα ήταν ένας άνθρωπος που αφήνει πίσω του και μια οικογένεια. Ευχόμαστε δύναμη στην οικογένεια της και ο Θεός να την αναπαύσει εν σκηναίς δικαίων».

Εξάλλου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας (ΕΒΕ) αναφέρει πως "η συνδρομή της Ζέτας Αιμιλιανίδου προς τον επιχειρηματικό κόσμο ήταν αναμφίβολα ουσιώδης καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ως Υπουργός Εργασίας καθώς και από τις υπόλοιπες θέσεις από τις οποίες διετέλεσε. Η Υπουργός διακρινόταν πάντοτε για την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα της, το ήθος και την υπευθυνότητά της ενώ η σφραγίδα της θα μείνει ανεξίτηλη στον τόπο μέσα από τη μεγάλη της προσφορά στην κοινωνία και στον άνθρωπο».

Ο Δήμος Παραλιμνίου σε ανάρτηση του στα ΜΚΔ αναφέρει ότι «έφυγε η "βασίλισσα" της ανθρωπιάς, της ανιδιοτέλειας, της ταπεινοφροσύνης, της ειλικρίνειας, της αυθεντικότητας και της εντιμότητας. Αιωνία σου η μνήμη και καλό παράδεισο Ζέτα μας».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου στη δική του ανάρτηση στα ΜΚΔ αναφέρει ότι «η απώλεια της Ζέτας αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό για τον τόπο μας». Εξάλλου ο Δήμος Σωτήρας στην ανακοίνωση του σημειώνει ότι η Ζέτα Αιμιλιανίδου "ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, μία εμβληματική μορφή στην πολιτική σκηνή του τόπου, εργάστηκε με υπομονή, αφοσίωση αλλά και δυναμισμό, ώστε να προσφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα μας».

Ο Δήμος Δερύνειας στη δική του ανακοίνωση αναφέρει πως «η Υπουργός Εργασίας ήταν αξιαγάπητος άνθρωπος και είχε συχνά στηρίξει τον ακριτικό Δήμο Δερύνειας και ιδιαίτερα το Κοινοτικό Νηπιαγωγείο και το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού». Ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, εκφράζουν θλίψη για το θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Το Εμπορικό Τεχνικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου χαρακτηρίζει τη Ζέτα Αιμιλιανίδου «δυναμική προσωπικότητα που διέπρεψε από όποια θέση και αν υπηρέτησε την πατρίδα μας». Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) εκφράζει βαθύτατη θλίψη για την απώλεια της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, μιας γυναίκα που πρόσφερε στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στην Κύπρο, μέσα από κάθε αξίωμα που καλέστηκε να υπηρετήσει.

Το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον πρόωρο χαμό της Υπουργού Εργασίας για την οποία αναφέρει ότι «χαρακτηριζόταν από προσήλωση, αποτελεσματικότητα και εργατικότητα». Προσθέτει ότι «η Ζέτα Αιμιλιανίδου ήταν στενός συνεργάτης του ΕΒΕΛ τόσο κατά την υπουργική θητεία της, όσο και από τις θέσεις που υπηρέτησε στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, στο Τμήμα Τελωνείου και στην Υπηρεσία ΦΠΑ».

Η πρόεδρος και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΕΠΚΒΟ) με ανακοίνωση τους, εκφράζουν το συγκλονισμό και τη βαθύτατη θλίψη τους για τον απρόσμενο χαμό της Ζέτας Αιμιλιανίδου, Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Φτωχότερος ο τόπος μας από τον αδόκητο χαμό της. Η Κύπρος έχασε μια σπουδαία γυναίκα και πολιτικό. Μια μαχήτρια Υπουργός που στάθηκε αγέρωχη μπροστά στις δύσκολες στιγμές του τόπου με πείσμα και αποφασιστικότητα, αφήνοντας πίσω της ένα σπουδαίο έργο με καινοτόμες πολιτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, το Σπίτι του Παιδιού, και το Σπίτι της Γυναίκας», αναφέρεται.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων εκφράζει και δημόσια τα συλλυπητήρια σύσσωμης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας προς την οικογένεια της αείμνηστης Ζέτας Αιμιλιανίδου, για τον αδόκητο θάνατο της.

Εξαίρει «το ενδιαφέρον που πάντοτε διέκρινε την αείμνηστη Ζέτα Αιμιλιανίδου, στην ανάπτυξη της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας του τόπου και για τη στενή και αγαστή συνεργασία της με τον ΠΑΣΥΞΕ, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της πανδημίας που πραγματικά στήριξε την Βιομηχανία και τους Εργαζόμενους σε βαθμό που δεν χάθηκε ούτε μια θέση εργασίας».

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) εκφράζουν επίσης βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο της έντιμης Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Σε ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «θα την θυμόμαστε πάντα για όλα όσα απρόσκοπτα και απλόχερα πρόσφερε στην πολιτεία και τον κάθε πολίτη».

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, καθώς και τα θερμότατα και ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια της.

Αναφέρει ότι «η εκλιπούσα Υπουργός ήταν πάντα κοντά στην Οργάνωση και τους Πολύτεκνους, και παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις μας, σε κάποια θέματα, ήταν έτοιμη να δώσει λύσεις και απαντήσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους».

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) αναφέρει ότι η εκλιπούσα είχε μια άψογη συνεργασία με την Οργάνωση και επέδειξε κατανόηση στα θέματα των τρίτεκνων οικογενειών.

Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Ζέτας Αιμιλιανίδου. «Η αείμνηστη Ζέτα Αιμιλιανίδου που έφυγε σε ηλικία 68 ετών ήταν Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τις 4 Απριλίου 2013, ενώ παλιότερα είχε διατελέσει Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού», αναφέρει ο ΚΟΑ.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Παγκύπρια» αποχαιρετά τη Ζέτα Αιμιλιανίδου και τιμά την οικογένεια της που ανιδιοτελώς προσφέρει στον Σύλλογο εδώ και δεκαετίες. Όπως αναφέρει, τον ΓΣΠ υπηρέτησαν «ο πατέρα της Μίκης Ιωαννίδης, ως μέλος του ΔΣ, ο αδερφός της αείμνηστος Ουράνιος Ιωαννίδη, και ο έτερος αδερφός της Δώρος Ιωαννίδης νυν Πρόεδρος του Συλλόγου». Οι σημαίες στο ΓΣΠ θα παραμείνουν μεσίστιες μέχρι την κηδεία της εκλιπούσης, στην οποία θα παραστεί το ΔΣ του Συλλόγου.

Το Πανεπιστήμιο Frederick με ανακοίνωση του, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Σημειώνει ότι η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπήρξε μια αφοσιωμένη, συνεπής, χαρισματική τεχνοκράτης, πολιτικός και Υπουργός, με έγνοια, όραμα και ουσιαστικό έργο για τα εργατικά δικαιώματα, την ευημερία των πολιτών, και τόσα άλλα κοινωνικά θέματα, μια γυναίκα που αποτελούσε έμπνευση και πρότυπο για άλλες γυναίκες.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γ. Κολοκασίδης εκφράζει με ανακοίνωση του, τα βαθύτατα συλλυπητήριά του προς τους οικείους της Ζέτας Αιμιλιανίδου. «Η μνήμη της θα μείνει αιώνια και το έργο της παρακαταθήκη για το κράτος στα δύσκολα χρόνια που έρχονται για την εργασία και τους ανθρώπους της. Θα τη θυμόμαστε με απέραντο σεβασμό, για όσα πρόσφερε τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και σε άλλα θεσμικά όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας», προσθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση