ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όζερσαϊ: Βλέπει εξισορρόπηση στην ΑΟΖ με τα τουρκικά drones

Επιτακτική ανάγκη τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σύμφωνα με τον «ΥΠΕΞ»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο «Υπουργός Εξωτερικών», μιλώντας στον τουρκοκυπριακό τύπο χαρακτήρισε ως επιτακτική ανάγκη την ανάπτυξη τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στο κατεχόμενο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου.

Σύμφωνα με τον Κουντρέτ Όζερσαϊ με την εγκατάσταση των drones στα Κατεχόμενα η τουρκική πλευρά εξισορροπεί την ε/κ πλευρά στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Ο κ. Όζερσαϊ υπενθυμίζει ότι αυτή την περίοδο, η ε/κ πλευρά προμηθεύεται drones από το Ισραήλ. Παρόμοια βήματα πραγματοποιεί και η Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, η Γαλλία συνάπτει αμυντικές συμφωνίες με την Κύπρο. Για την τουρκική πλευρά αυτές είναι εξελίξεις που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Σύμφωνα με το κ. Όζερσαϊ, η τουρκική πλευρά είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις.

Επιτακτική ανάγκη

Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ η ανάπτυξη των τουρκικών drones στα κατεχόμενα ήταν μια επιτακτική ανάγκη για την συνέχιση των ξεχωριστών εργασιών της Τουρκίας στα περίχωρα της Κύπρου.

«Μην ξεχνάτε ότι σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσετε την ισορροπία στο έδαφος, τότε, σε περίπτωση που σε μια φάση βρεθείτε αντιμέτωποι με μια αδικία, επειδή η πλευρά που θα αδικηθεί δεν θα επιθυμεί να χάσει τα δικαιώματα της, θα προκύψει ένταση και κρίση. Δηλαδή, όταν εξασφαλιστεί ισορροπία στο έδαφος, ανάμεσα των πλευρών, λιγοστεύει η πιθανότητα της σύγκρουσης», σημειώνει ο κ. Όζερσαϊ.

Το νέο βήμα της Τουρκίας

Ο κ. Όζερσαϊ προσθέτει ότι η τουρκική πλευρά προχώρησε στην κυπριακή ΑΟΖ πρώτα σε σεισμικές έρευνες. Σήμερα, προχωρά στην διευθέτηση του «εναέριου σκέλους» αυτών των εργασιών. «Δηλαδή εξασφαλίζουμε την ισορροπία», επισημαίνει ο «ΥΠΕΞ».

Τονίζοντας ότι έχουν πλέον αλλάξει οι ανάγκες και οι πρωταγωνιστές στο ζήτημα της ΑΟΖ, ο κ. Όζερσαϊ επισημαίνει ότι στην νέα περίοδο, στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτός από τα κράτη δραστηριοποιούνται και μεγάλες εταιρίες, γεγονός που αλλάζει τους συσχετισμούς δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ