
ΚΥΠΕ
Δυο πρόσωπα ηλικίας 47 ετών από τη Λάρνακα και 49 ετών από την Λεμεσό έχει συλλάβει το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, διενέργεια εράνων χωρίς άδεια και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, προέκυψε μαρτυρία, ότι οι δυο συλληφθέντες, χωρίς να εξασφαλίσουν σχετικές άδειες εράνου από την αρμόδια αρχή, επιστράτευσαν αριθμό γυναικών για διενέργεια εράνων και εισέπρατταν χρηματικές εισφορές από πολίτες, σε δημόσιους χώρους ή από σπίτι σε σπίτι σε παγκύπρια βάση, έναντι διαφόρων ειδών εντύπων, όπως ημερολόγια, παραμυθάκια κλπ, δήθεν προς όφελος διαφόρων φιλανθρωπικών οργανισμών και ιδρυμάτων.
Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και υποστατικά των δύο υπόπτων, παραλήφθηκαν ως τεκμήρια διάφορα έγγραφα τα οποία τυγχάνουν αξιολογήσης.
Τα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2022 και 2025 σε όλες τις επαρχίες της Δημοκρατίας.
Ο πρώτος ύποπτος συνελήφθηκε, βάσει εντάλματος σύλληψης, χτες και αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για εξασφάλιση διατάγματος κράτησής του.
Το δεύτερο πρόσωπο είχε συλληφθεί βάσει δικαστικού εντάλματος στις 22 Μαϊου και τελεί υπό κράτηση βάσει διαδοχικών διαταγμάτων κράτησης για περίοδο 7 ημερών έκαστο, που εκδόθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στις 23 και 30 Μα¨ου
Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.