ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φοιτητική χορηγία - Τα ποσά, τα κριτήρια και οι αιτήσεις

Αναλυτικά οι πληροφορίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες Δευτέρα (26/02) η παραλαβή των αιτήσεων για παραχώρηση της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024. Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας, Γαβριήλ Μίθηλλος, είπε ότι οι αιτήσεις βρίσκονται αναρτημένες από τις 26 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών και ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι στις 29 Μαρτίου.

Βρείτε ΕΔΩ την αίτηση για την Κρατική Φοιτητική Μεριμνά για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024. 

Σημειώνεται ότι η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και τα Κέντρα του Πολίτη (ΚΕΠΟ) που στεγάζονται στα Επαρχιακά Ταχυδρομεία. Ο κ. Μίθηλλος τόνισε ότι με την κατάθεση της αίτησης αποστέλλεται sms στους αιτητές το οποίο ενημερώνει ότι η αίτησή τους έχει παραληφθεί. «Σε περίπτωση που κάποιος υποβάλει την αίτηση και δεν λάβει το sms μέσα σε ένα 24ωρο, τότε καλά είναι να κινητοποιηθεί και να επικοινωνήσει με το ΚΕΠ ή ΚΕΠΟ όπου υπέβαλε την αίτηση». Ερωτηθείς γιατί η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, ο κ. Μίθηλλος είπε ότι η Υπηρεσία πιέζει το ΤΥΠ και τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες για να καταστεί αυτό εφικτό.

Την ίδια ώρα έκανε έκκληση προς τους αιτητές να υπογράφουν εκεί που πρέπει και να υποβάλλουν όλα τα απαιτούμενα παραστατικά. Ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που κάποια αίτηση υποβληθεί εντός του σωστού χρονικού διαστήματος αλλά λείπουν στοιχεία, τότε δεν θα θεωρηθεί άκυρη αλλά θα σταλθεί επιστολή στον αιτητή και θα του ζητηθεί να καταθέσει τα πρόσθετα στοιχεία.

Δικαιούχοι και ποσά 

Δικαίωμα σε φοιτητική χορηγία έχει η οικογένεια φοιτητή/τρια της οποίας το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα του έτους 2023, δεν υπερβαίνει τις €59.000 όταν αυτή έχει μέχρι και δύο εξαρτώμενα τέκνα. Για τις οικογένειες με περισσότερα από δύο εξαρτώμενα τέκνα, το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα μπορεί να υπερβεί τις €59.000 κατά €5.000 για κάθε πρόσθετο τέκνο.

Βρείτε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες για τη Φοιτητική Μέριμνα 2023-2024. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση