ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:55
 

Ανοικτά τα σχολεία κατά τη στάση εργασίας της ΟΕΛΜΕΚ λέει το Υπουργείο

Υπεύθυνοι για την ασφάλεια των μαθητών κατά τις στάσεις εργασίας είναι οι διευθυντές των σχολείων αναφέρουν οι Γονείς

Newsroom K

Σε μονόωρη στάση εργασίας κατέρχεται η ΟΕΛΜΕΚ την Τετάρτη (25/09) κατά την πρώτη διδακτική περίοδο, δηλαδή από τις 07:30 μέχρι τις 08:15 το πρωί. Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρχει προσωπικό στα σχολεία να υποδεχτεί τους μαθητές κατά τη στάση εργασίας, με τους Οργανωμένους Γονείς Μέσης να επισημαίνουν πως οι Διευθυντές των σχολείων πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όσων μαθητών προσέλθουν στα σχολεία πριν τις 08:15 επικαλούμενη τον Νόμο.

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους επηρεαζόμενους γονείς για την στάση εργασίας της ΟΕΛΜΕΚ την Τετάρτη (25/09), τονίζοντας πως κατά την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η στάση εργασίας, τα σχολεία θα είναι ανοικτά. Η ανακοίνωση ΕΔΩ.

Άλλα θέλει η ΟΕΛΜΕΚ

Εντελώς αντίθετη πάντως φαίνεται να είναι η θέση της ΟΕΛΜΕΚ η οποία με δικής της ανακοίνωση/ενημέρωση τη Δευτέρα (23/09) προτρέπει τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο την ώρα της στάσης εργασίας, αλλά να τα πάρουν στα σχολείακατά τη δεύτερη διδακτική περίοδο, δηλαδή στις 08:15. Ειδικότερα η ΟΕΛΜΕΚ ενημερώνει τους γονείς καθώς επίσης και τους μαθητές όπως προβούν σε διευθετήσεις, έτσι ώστε για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά τους να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες, στις 8:15πμ ώρα έναρξης της 2ης διδακτικής περιόδου.

Ευθύνη των διευθυντών

«Κατά νόμο υπεύθυνος για την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών σε κάθε σχολική μονάδα είναι ο διευθυντής και καλούν τους διευθυντές, σε συνεργασία με τους καθηγητικούς συλλόγους, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών μέχρι τη λήξη της στάσης εργασίας των εκπαιδευτικών», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Για την Οργάνωση των Γονέων «οι σχολικές διαδρομές των λεωφορείων θα πραγματοποιηθούν κανονικά το πρωί και τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα σχολικά λεωφορεία θα βρίσκονται στο σχολείο τους στις 7:30πμ», οπόταν είναι ευθύνη των σχολείων να διαφυλάξουν την ασφάλεια των μαθητών μέχρι την επανέναρξη των μαθημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X