ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντιδρούν οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ για την φυσική παρουσία στα μαθήματα

Στην σημερινή απόφαση της Συγκλήτου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αντιδρούν μέσω ανακοινώσεων οι φοιτητικές παρατάξεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στην σημερινή απόφαση της Συγκλήτου, η οποία μεταξύ άλλων προνοεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την φυσική παρουσία φοιτητών στα μαθήματα.

Φοιτητική Παράταξη Αναγέννηση

Η Αναγέννηση βρίσκει απαράδεκτη την σημερινή απόφαση του ΤΕΠΑΚ σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του κατά το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος και την είσοδο των φοιτητών στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Η απόφαση του ΤΕΠΑΚ, ενός δημόσιου πανεπιστημίου, δημιουργεί ανισότητα και διάκριση μεταξύ των φοιτητών, που κατά συνέπεια κατατάσσει τους φοιτητές σε διαφορετικές κατηγορίες, με την μια να μην έχει δικαίωμα στην παροχή δια ζώσης δωρεάν εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με την απόφαση αυτή, διότι επί της ουσίας καταπατά πλήρως το δικαίωμα των φοιτητών στην εκπαίδευση, ένα ισάξιο προς το αγαθό της υγείας δικαίωμα. Εγκλωβίζει τους φοιτητές σε μία και μόνη κατεύθυνση χωρίς την παροχή άλλων εναλλακτικών κριτηρίων που σήμερα υφίστανται για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

ΑΦΚ ΝΙΚΗ ΤΕΠΑΚ

Η τραγική́ και γελοία απόφαση της έκτακτης συνεδρίας της συγκλήτου του Τεχνολογικού́ Πανεπιστήμιου Κύπρου είναι η να γίνεται η διδασκαλία μαθήματων ΜΟΝΟ για εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Ως Α.Φ.Κ. Νίκη, νιώθουμε αηδία για τον ΑΜΕΣΟ εμβολιασμό́ που επιβάλλει η ανώτατη επιτροπή́ του πανεπιστημίου και αφήνει εκτός περίπου τους μισούς και πλέον φοιτητές στερώντας τους το ανθρώπινο δικαίωμα για εκπαίδευση σε ένα από τα δημοσία πανεπιστήμια του κράτους.

Οι φοιτητές που θα μείνουν εκτός πανεπιστημίου δεν τα βρήκαν όλα ρόδινα για να βρίσκονται εδώ. Χρειάστηκε αρκετός κόπος για να εξασφαλίσουν μια θέση στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την οποία θέση θα στερηθούν και πολλοί συμφοιτητές μας θα οδηγηθούν στην οδυνηρή απόφαση για διακοπή των σπουδών τους. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει είναι και η ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη των εν ζώσης διαλέξεων για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν για τον οποιοδήποτε λόγο! Δικαιολογίες για αυτό θα ήταν ότι δεν υπάρχει το κονδύλι για αυτή τη μέθοδο. Παραμύθια της Χαλιμάς!

Προοδευτική Κ.Φ. ΤΕΠΑΚ

Η συγκεκριμένη απόφαση που πάρθηκε δεν μας ικανοποιεί. Ενώ το Πανεπιστήμιο:

Σε αρχική του απόφαση στην Σύγκλητο με ημερομηνία 14/7/2021 αποφάσισε όπως οι φοιτητές επιστρέψουν στο Πανεπιστήμιο, στην βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα τεθούν σε ισχύ.

Υπάρχει τεράστια αντίδραση σε σχέση με την όλη συζήτηση που προηγήθηκε σε σχέση με τον τρόπο επιστροφής στα Πανεπιστήμια.

Το ίδιο το Υπουργείο και η Κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή των φοιτητών ακόμα και με rapid test,
Χωρίς να παρθεί οποιαδήποτε τελική απόφαση για το ζήτημα της επιστροφής των φοιτητών στις αίθουσες διδασκαλίας,
Το ίδιο το Πανεπιστήμιο έρχεται και βάζει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε προσπάθεια γινόταν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η δική μας άποψη ήταν και είναι ξεκάθαρη. ‼️Επιστροφή ΟΛΩΝ των φοιτητών στα Πανεπιστήμια, με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και χωρίς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ αποκλεισμούς.

Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας σχετικά με την σημερινή απόφαση της συγκλήτου για την πραγματοποίηση μαθημάτων μόνο σε εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, αποκλείοντας ουσιαστικά τους υπολοίπους φοιτητές χωρίς να τους δίνει εναλλακτική λύση. Διαφωνούμε κάθετα με την απόφαση που έχει παρθεί, αφού θα στερήσει από συμφοιτητές μας το δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα εξίσου σημαντικό με αυτό της υγείας.

Ως Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία θέλουμε την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση και στα πανεπιστήμια στο μέγιστο δυνατό ποσοστό. Η επιστροφή όμως πρέπει να γίνει σταδιακά έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανισότητες και διακρίσεις μεταξύ των φοιτητών.

Η παράταξη μας στήριξε την πρόταση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, κύριου Παντελή Κελίρη η οποία προνοεί την παρουσία όλων των φοιτητών στο πανεπιστήμιο με «safepass» και χωρητικότητα αιθουσών στο 50%. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η μεθοδολογία του «safepass» πάντα θα ακολουθεί το υφιστάμενο μοντέλο που ακολουθεί η πολιτεία.

Είναι γεγονός ότι ως φοιτητές, έχουμε ξοδέψει αμέτρητο χρόνο και έχουμε στερηθεί πολλά έτσι ώστε να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση. Λόγω της πανδημίας έχουμε στερηθεί πολλά. Ευχή όλων μας είναι η ομαλή προσαρμογή, πίσω στην καθημερινότητα και όχι οι διακρίσεις ανάμεσα στους φοιτητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση