ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:47
 

Πιθανή μια νέα πρόταση Συλλούρη για την Παιδεία

Οι παρασκηνιακές ενέργειες του προέδρου της Βουλής τις περασμένες βδομάδες έφεραν πολύ κοντά τις δύο πλευρές να επέλθουν σε συμφωνία

Του Νικόλα Πέτρου

Χωρίς καμιά εξέλιξη, που να ανατρέπει την υφιστάμενη κατάσταση, κύλησε το πρώτο 24ωρο της απεργίας των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μετά την επιστολή που παρέδωσαν στην Βουλή, με την οποία ζητούν την παρέμβαση του πρόεδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, για ομαλοποίηση της κατάστασης, την Τετάρτη επανέρχονται εκ νέου, με νέο υπόμνημα που θα παραδώσουν στους εκπροσώπους των κομμάτων κατά την συνεδρία της επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το εν λόγω υπόμνημα θα περιλαμβάνει διάφορα σημεία τα οποία θα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους οι εκπαιδευτικές οργανώσει έφτασαν στο σημείο να εφαρμόσουν την 48ωρη απεργία, ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση δεν αναμένεται να ζητήσουν την οποιαδήποτε παρέμβαση από τους εκπροσώπους των κομμάτων, όπως στην περίπτωση της επιστολής που παρέδωσαν στην Βουλή. Σημειώνεται ότι η ώρα 9 το πρωί της Τετάρτης, μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα συγκεντρωθούν έξω από τα Λύκεια Δασούπολης (Λευκωσίας), Λαντίτειο (Λεμεσού), Παγκύπριο (Λάρνακας), Αρχιεπισκόπου Μακαρίου III (Πάφου) και στο Λύκειο Παραλιμνίου, για να τοποθετήσουν πανό διαμαρτυρίας αλλά και να διανέμουν φυλλάδιο. Με αφορμή το σημερινό υπόμνημα που παρέδωσαν στην Βουλή οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου της, ο εκπρόσωπος τύπου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς, μίλησε στην «Κ», για τις ενέργειες που έκανε τις περασμένες βδομάδες ο κ. Συλλούρης για να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο της παιδείας.

Οι προηγούμενες ενέργειες Συλλούρη

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Φουρλάς, τις περασμένες βδομάδες ο πρόεδρος διαμόρφωσε κάποιες ιδέες, οι οποίες καλώς δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, γιατί αν το έβλεπαν, θα ναυαγούσαν μέσα σε δύο μέρες όπως και οι υπόλοιπες προτάσεις. Όπως αποκάλυψε ο κ. Φουρλάς, εντός αυτών των βδομάδων ο κ. Συλλούρης έκανε διάφορες προεργασίες, όπως το να έρθει σε επαφή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Μέσω αυτών του των ενεργειών, τόνισε, πως ο πρόεδρος της Βουλής έφτασε πάρα πολύ κοντά στο βρεθεί μια συμφωνία και η οποία θα γινόταν αποδεχτή, ωστόσο, σταματούσε την τελευταία στιγμή πάνω στις λεπτομέρειες. «Αν ο ίδιος κρίνει ότι μπορεί να επαναφέρει την εμπλοκή του στο προσκήνιο, θεωρώ πως είναι πολύ πιθανό», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει, αν αναμένεται ο πρόεδρος της Βουλής να επανέλθει με την ίδια εισήγηση - πρόταση ή με κάποια νέα, απάντησε, πως, με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν τις τελευταίες βδομάδες, μπορεί ο κ. Συλλούρης να κάνει κάποιες μετατροπές πάνω στην εισήγηση του, και να την επαναφέρει στο προσκήνιο».

Να σημειωθεί πως το υπόμνημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων έχει ήδη μεταβιβαστεί στον πρόεδρο της Βουλής και αναμένεται να διαφανεί αν θα υπάρξει η οποιαδήποτε παρέμβαση από μέρος του, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, όπου θα επιστρέψει από την Ουγγαρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X