ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποβολή έξι μαθητών: Συνέρχεται την Τρίτη το δευτεροβάθμιο σώμα και επανεξετάζει

Στη Λεμεσό υπάρχουν τρεις τεχνικές σχολές και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» εξετάζεται το ενδεχόμενο να δεχθούν από δύο μαθητές

Της Ιωάννας Κυριάκου

Στην επανεξέταση της απόφασης του συλλόγου καθηγητών για τη διά παντός αποβολή έξι μαθητών της Τεχνικής Σχολής Πάφου θα προχωρήσει την ερχόμενη Τρίτη το πρωί, 14 Νοεμβρίου, το δευτεροβάθμιο σώμα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στο οποίο προσέφυγαν οι μαθητές στους οποίους επιβλήθηκε το μέτρο. Οι έξι μαθητές φέρονται να εμπλέκονται σε επεισόδιο, που συνέβη πριν 15 ημέρες περίπου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο μαθητών. Όπως δήλωσε στην «Κ» ο Πρόεδρος των Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Λοΐζου, το σώμα θα εξετάσει κατά πόσο δικαιολογείται ή εν λόγω απόφαση, αν δηλαδή το σχολείο έχει ακολουθήσει τις σωστές διαδικασίες και δικαιούται, αν κρίνει αναγκαίο, να την ακυρώσει. Στο σώμα συμμετέχει ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ο Επιθεωρητής του σχολείου, Εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, οι Γονείς, εκπρόσωπος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών και εκπρόσωπος της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. ή της Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.

Οι αντιδράσεις και τι εξετάζουν οι τεχνικές Λεμεσού

Σημειώνεται ότι γύρω στους τριάντα μαθητές από διάφορα εκπαιδευτήρια της Πάφου συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από την Τεχνική Σχολή της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την αποβολή έξι μαθητών από το σχολείο και απαιτούσαν με διάφορα συνθήματα την επιστροφή τους. Οι μαθητές υποστήριξαν πως το θέμα της αποβολής των μαθητών δεν εξετάστηκε και τους εξηγήθηκε ότι η απόφαση της αποβολής των μαθητών λήφθηκε ύστερα από μαρτυρίες πολλών μαθητών και καθηγητών. Υποστήριξαν μάλιστα ότι η απόφασή αυτή δημιουργεί πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει άλλη Τεχνική Σχολή στην Πάφο. Στη Λεμεσό υπάρχουν τρεις τεχνικές σχολές, που είναι και οι πλησιέστερες, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» εξετάζεται το ενδεχόμενο να δεχθούν από δύο μαθητές. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», κάποιοι εκ των έξι μαθητών έχουν ιστορικό παραβατικότητας, καθώς αποβλήθηκαν προηγουμένως από άλλα σχολεία και πήγαν στη συνέχεια στην Τεχνική Σχολή Πάφου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις προηγούμενες μέρες διεμήνυσε πως δεν συμφωνεί με το μέτρο της διά παντός αποβολής και ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, όταν έγινε γνωστό πως η Διεύθυνση και ο καθηγητικός σύλλογος της Τεχνικής Σχολής Πάφου προχώρησε σε αποβολή έξι μαθητών, «λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς τους». Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη διεύθυνση του Σχολείου, οι έξι μαθητές φέρονται να εμπλέκονται σε επεισόδιο, που συνέβη πριν 15 ημέρες περίπου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο μαθητών. Ο ένας εκ των μαθητών που αποβλήθηκε φέρεται να εμπλέκεται και στο επεισόδιο που σημειώθηκε στις 11:30 της Δευτέρας κατά το οποίο καθηγητής τραυματίστηκε από ρίψη καρέκλας. Ο μαθητής ανέφερε στη Διεύθυνση του Σχολείου ότι δεν είχε σκοπό να κτυπήσει τον καθηγητή στο κεφάλι, αλλά απλώς πέταξε την καρέκλα αψυχολόγητα και χωρίς σκοπιμότητα. Ο καθηγητής που μεταφέρθηκε στο ΓΝ Πάφου, αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου πήρε εξιτήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση