ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:14
 

Απομακρύνθηκε ο άνδρας που αναστάτωνε σχολείο στην Λάρνακα

Αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές επιλήφθηκαν του θέματος, ενώ η ΠΟΕΔ εκφράζει την ικανοποίησή της

Του Γιάννου Λύτρα

Μετά την δημοσιότητα που έλαβε το θέμα το οποίο αφορούσε άνδρα, ο οποίος βρισκόταν έξω από δημοτικό σχολείο στην Λάρνακα, προκαλώντας αναστάτωση, τόσο η Αστυνομία, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ενήργησαν για την απομάκρυνσή του από τον χώρο. Αυτό ανέφερε το πρωί στην «Κ» ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον συντονισμό των ενεργειών και το αποτέλεσμα αυτών, που επανέφεραν την ηρεμία μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων.

Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, Αστυνομία, Γραφείο Ευημερίας και το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, προέβησαν στην διευθέτηση του θέματος, μετά από τον μεταξύ τους συντονισμό. Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, αναμένεται ότι θα δοθεί και η απαραίτητη βοήθεια στον εν λόγω άνδρα, ο οποίος φαινόταν βασανισμένος και ταλαιπωρημένος. Εξάλλου, εκ μέρους της ΠΟΕΔ εκφράστηκαν φόβοι και ανησυχίες και την Τρίτη, μέσω της ανακοίνωσής της, καθώς και μέσω δηλώσεων στην «Κ», για το ενδεχόμενο ο άνδρας να προέβαινε σε πράξεις που θα έβλαπταν τα παιδιά. Ο κ. Φυλακτού δήλωσε ότι είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι οι δομές του κράτους λειτούργησαν σωστά για την επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο άνδρας κατηγορούσε την διεύθυνση και το προσωπικό του δημοτικού σχολείου για την εξαφάνιση της κόρης του, ενώ από τον Δεκέμβριο 2019, μέχρι σήμερα, οι επισκέψεις του στο σχολείο έχουν γίνει καθημερινές, με πινακίδες ανά χείρας, στις οποίες υπάρχουν γραπτά μηνύματα, με τα οποία κατηγορεί την διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό ότι φέρουν ευθύνη για την εξαφάνιση του παιδιού του, καθώς και την φωτογραφία της κόρης του. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο άνδρας παρέμενε κοντά στο σχολείο και κατά την διάρκεια του ολοημέρου, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία, καθώς οι πλείστοι εκπαιδευτικοί σχολάνουν και παραμένουν μόνο δύο, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την επίβλεψη των μαθητών. Σημειώνεται, μάλιστα, βάσει των πληροφοριών της «Κ», ότι ο άνδρας συνομιλούσε και με παιδιά.

Το σχολείο είχε προβεί σε γραπτές και ενυπόγραφες καταγγελίες στην Αστυνομία, ενώ ενήμερο ήταν και το Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο οι αρχές έλεγαν ότι είναι ακίνδυνος. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν παντρεμένος με αλλοδαπή, η οποία στην συνέχεια τον εγκατέλειψε μαζί με το παιδί τους, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα απαγωγής ανηλίκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X