ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απρόσκοπτη η λειτουργία των ιδιωτικών νηπαγωγείων την Παρασκευή

«Είναι λυπηρό εν έτει 2024 τα δημόσια νηπιαγωγεία να διακόπτουν την λειτουργία τους λόγω υψηλών θερμοκρασιών, αδυνατώντας να εξεύρουν λύσεις και να διαχειριστούν την πρόκληση αυτή»

ΚΥΠΕ

Κανονικά θα συνεχίσουν την λειτουργία τους αύριο Παρασκευή, 14 Ιουνίου, οι ιδιωτικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΙΠΕΚ).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και υγείας πρωτίστως των παιδιών αλλά και των εργαζομένων, οι ιδιωτικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους».

«Είναι λυπηρό εν έτει 2024 τα δημόσια νηπιαγωγεία να διακόπτουν την λειτουργία τους λόγω υψηλών θερμοκρασιών, αδυνατώντας να εξεύρουν λύσεις και να διαχειριστούν την πρόκληση αυτή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες στον τόπο μας, ενώ η μη έγκαιρη ειδοποίηση των γονέων για τη διακοπή της λειτουργίας των δημόσιων νηπιαγωγείων έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους γονείς που προσπαθούν την υστάτη να εξεύρουν λύσεις για την φύλαξη και φροντίδα των παιδιών τους.

Με την ευκαιρία, ο ΣΙΠΕΚ, «επαναλαμβάνει το αίτημα του για επέκταση του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης των Παιδιών στα παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι την Ά τάξη του Δημοτικού, προκειμένου οι γονείς να έχουν την ελεύθερη επιλογή του σταθμού και νηπιαγωγείου που θα φοιτήσει το παιδί τους».

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι το παιδί τους «θα λαμβάνει απρόσκοπτα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φροντίδας και προσχολικής εκπαίδευσης, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με τον απαραίτητο εξοπλισμό», καταλήγει ο ΣΙΠΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση