ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:51
 

Ενώπιον του ΥΠΠΑΝ τα δύο περιστατικά βίας σε σχολεία

Διερευνώνται τυχόν ευθύνες στον εκπαιδευτικό, καθώς και στα σχολεία τα οποία αφορούν οι καταγγελίες

Του Γιάννου Λύτρα

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας έχει ενώπιόν της δύο καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά βίας εναντίον μαθητών σε σχολεία της Λεμεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχουν δοθεί οδηγίες στο Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης της Λεμεσού, για διερεύνηση των δύο καταγγελιών. Η καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθητή από καθηγητή είναι εις γνώσιν του Υπουργείου από το απόγευμα της Δευτέρας 13/01.

Οι οδηγίες αφορούν σε διερεύνηση αν ταυτοποιούνται τα δύο συμβάντα, καθώς και όλων των λεπτομερειών που αφορούν το καθένα από αυτά, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί και όπου εντοπίζονται. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευτικός εμπλέκεται στο περιστατικό, θα έχει επιπτώσεις, ενώ θα διερευνηθούν και στις δύο περιπτώσεις τυχόν ευθύνες των σχολείων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αρμόδια πηγή στην «Κ».

Οι καταγγελίες

Μία καταγγελία έγινε το πρωί της Τρίτης 14/01 στην Αστυνομία και αφορά σε επίθεση εναντίον μαθητριών από πατέρα άλλης μαθήτριας σε σχολείο στην Λεμεσό. Η δεύτερη καταγγελία την οποία διερευνά το Υπουργείο Παιδείας, αφορά στον ξυλοδαρμό μαθητή από καθηγητή γυμναστικής. Αναφορικά με τις δύο υποθέσεις, έχει εκδοθεί ένα ένταλμα σύλληψης και διετάχθη έρευνα από τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο σχολείο στην Λεμεσό, δύο μαθήτριες διαπληκτίστηκαν, με τον πατέρα της μιας εξ αυτών να φέρεται να έφτασε στο σχολείο και να επιτέθηκε στην δεύτερη, σπρώχνοντάς την. Μάλιστα, ο πατέρας φέρεται να επιτέθηκε με τον ίδιο τρόπο εναντίον και φίλης της. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του πατέρα.

Η άλλη καταγγελία αφορά σε περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε την Δευτέρα 13/01, σε άλλο σχολείο της Μέσης Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος φοιτά στην Γ’ Γυμνασίου σε σχολείο στην Λεμεσό, ο καθηγητής επιτέθηκε στον γιο του εν ώρα διαλείμματος. Μάλιστα, στο περιστατικό, όπως είπε ο πατέρας το πρωί της Τρίτης 14/01 στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα», επενέβησαν συμμαθητές του γιου του, ώστε ο καθηγητής να μην τον σπρώξει από ύψος περίπου δύο μέτρων. Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία συνέλαβε τον εκπαιδευτικό, για διευκόλυνση της διερεύνησης της υπόθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X