ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιτέθηκαν σε μαθητή από το Κονγκό στη Λάρνακα

Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας

Επεισόδιο με ρατσιστικά κίνητρα σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λάρνακας, την Τετάρτη (08/03).

Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα, όταν συμμαθητές 14χρονου από το Κονγκό του επιτέθηκαν, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεαρός μαθητής είχε αρνηθεί να δώσει την καρέκλα που καθόταν κατά τη διάρκεια διαλλείμματος.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της αστυνομικής δύναμης, τα οποία κλήθηκαν από την διεύθυνση του σχολείου για επιβολή της τάξης ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εξετάζει το περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λάρνακας και διαβεβαιώνει πως διαχειρίζεται, από την πρώτη στιγμή, το συμβάν.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ενημερώνει ότι διαχειρίζεται, από την πρώτη στιγμή, το συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λάρνακας, την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023.

Συγκεκριμένα, δόθηκαν σαφείς οδηγίες στη σχολική μονάδα για τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού, τηρώντας τα πρωτόκολλα για αντιμετώπιση της βίας, της παραβατικότητας και της ρατσιστικής συμπεριφοράς στα σχολεία. Παράλληλα, διεξάγεται ενδελεχής διερεύνηση για το συμβάν και λαμβάνονται παιδαγωγικά μέτρα προς όφελος των μαθητών/τριών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση