ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:29
 

Ετοιμάζονται για απολυμάνσεις στα σχολεία

Εισηγήσεις για μαθήματα εξ αποστάσεως στους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης

Του Γιάννου Λύτρα

Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, μέχρι τις 20 Μαρτίου έχει ως στόχο, αφ’ ενός τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και, αφ’ ετέρου, την απολύμανση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Οι εκπαιδευτικοί της Μέσης Εκπαίδευσης, εκφράζουν τις ανησυχίες τους, σε περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας των σχολείων παραταθεί, καθώς θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι μαθητές, ως προς την κάλυψη της διδακτέας ύλης, καθώς οι τελικές εξετάσεις δεν είναι μακριά.

Μιλώντας στην «Κ», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, επανέλαβε ότι τα σχολεία έκλεισαν για προληπτικούς και μόνο λόγους και συνέστησε ξανά την αποφυγή πανικού. Ωστόσο, εξήγησε ότι, κατά το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία, το προσωπικό καθαριότητας θα προβεί στην απολύμανση των χώρων των σχολείων και του εξοπλισμού.

Από την δική του πλευρά, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, εξέφρασε στην «Κ» την ανησυχία του για το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων, καθώς, όπως είπε, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα έχουν δυσκολίες ως προς την κάλυψη της διδακτέας ύλης. Ερωτηθείς ο κ. Χατζησάββας αν εξετάζονται τρόποι εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κυρίως για τους τελειόφοιτους μαθητές, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ εξήγησε ότι υπάρχουν εισηγήσεις εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατά πόσον η μέθοδος αυτή θα είναι αποτελεσματική σε κάποια μαθήματα τεχνικής φύσεως, για την κατανόηση των οποίων είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του εκπαιδευτικού. Ερωτηθείς, τέλος, και για την απολύμανση των σχολείων, ο κ. Χατζησάββας ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις, ωστόσο αναμένονται συγκεκριμένες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X