ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτοιμος για διάλογο ο ΠΙΣ, αλλά παραμένει στις θέσεις του

Εξακολουθεί να πιστεύει στις πάγιες θέσεις του για την εφαρμογή του ΓεΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έτοιμος για διάλογο με όλα τα μέρη για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, είναι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο οποίος σε χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) αποφάσισε ομόφωνα ότι εξακολουθεί να πιστεύει στις πάγιες θέσεις του για την εφαρμογή του ΓεΣΥ και θα συνεχίσει να διεκδικεί τις προϋποθέσεις της Γενικής τους Συνέλευσης, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ, Βάσος Οικονόμου.

«Η απόφαση που πήραμε ομόφωνα ήταν ότι εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις πάγιες θέσεις μας για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις προϋποθέσεις της Γενικής μας Συνέλευσης ως εντελοδόχοι του ανώτερου Σώματος, που είναι η Γενική Συνέλευση», είπε.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «είχαμε επιλογές μπροστά μας ή να ακολουθήσουμε την εντολή της Γενικής Συνέλευσης που είναι ανώτερο Σώμα από το Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου (ΣΙΣ) ή να δώσουμε τις παραιτήσεις μας και να δώσουμε σε άλλους τον χειρισμό των συζητήσεων για το ΓεΣΥ».

Πήραμε ομόφωνα την απόφαση, συνέχισε, ότι θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για τις διεκδικήσεις μας, διατηρώντας τις απόψεις μας.

«Δεν διεκδικούμε το αλάθητο αλλά με βάση τις δικές μας εμπειρίες, ασκούμε ιατρική όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου μερικές δεκαετίες, έχουμε εντοπίσει αρκετές γκρίζες ζώνες, αδυναμίες, κενά, κι αυτό δεν αφορά μόνο την αμοιβή των γιατρώνπου με κάθε ειλικρίνεια σας λέω είναι κι αυτό ένας παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη τόσο από την ηγεσία όσο και από τον κάθε γιατρό που θα συμβληθεί, διότι δεν έχει εργαζόμενο που να συμβάλλεται με οποιονδήποτε εργοδότη και φορέα επαγγελματικό ή Οργανισμό και να μην μάθει τι αμοιβές θα έχει, τι συνθήκες εργασίας θα έχει, τι δικαιώματα και τι καθήκοντα», πρόσθεσε.

Πέραν τούτου, είπε ο κ. Οικονόμου, έχουμε επαναβεβαιώσει τις απόψεις μας που είναι διαπιστωμένες από προ πολλών ετών, και θεωρούμε ότι "αν δεν γίνουν σεβαστές έστω και στο και πέντε, τότε υπάρχουν πιθανότητες αποτυχίας της εφαρμογής του ΓεΣΥ".

Θα πρέπει, σημείωσε, να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας του ΓεΣΥ, διότι το ζητούμενο δεν είναι η εφαρμογή του, αλλά η επιτυχία εφαρμογής του , προσθέτοντας ότι πιθανή κατάρρευση του ΓεΣΥ, πιθανόν να οδηγήσει τους πολίτες σε άθλια κατάσταση.

«Κατά συνέπεια έστω και στο παρά πέντε, θα συνεχίσει η ομάδα που έχουμε ορίσει εκ μέρους του ΣΙΣ για συζητήσεις στην Βουλή – θα πάνε και την Πέμπτη – να προσπαθήσουμε μέσα στους Κανονισμούς που ζητούνται τώρα να κλειδώσουμε κάποια πράγματα που κατά την γνώμη μας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις να μπορέσουμε να προχωρήσουμε κι αν καταλήξουμε, αν όχι, θα πούμε με ειλικρίνεια ξεκάθαρα τις θέσεις μας», είπε.

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό ότι η ηγεσία του ιατρικού κόσμου αποτρέπει τους γιατρούς από το να συμμετάσχουν, διερωτήθηκε αν πράγματι η ηγεσία του ιατρικού κόσμου είναι τόσο δεινός διαπραγματευτής που κατάφερε όλες τις επιστημονικές εταιρείες να μην συμμετάσχουν και ατομικά κάποιους γιατρούς, κυρίως παιδίατρους, να μαζεύουν υπογραφές για μη συμμετοχή και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εργαστήρια κ.ά.

Αντίθετα,είπε, "στέλνω το μήνυμα σε όλους τους διοικούντες χωρίς αντιπαλότητα, είπε, ότι ίσως πρέπει να διαλογιστούν πού οφείλεται αυτή η αντίδραση των γιατρών, μήπως πρέπει να βελτιωθούν κάποια πράγματα μέχρι και νομοθετικές ρυθμίσεις ακόμη γιατί δεν σημαίνει ότι επειδή πέρασε ομόφωνα από την Βουλή είναι σωτήριο το σχέδιο".

«Έχουμε δυστυχώς άσχημη πείρα με αποφάσεις της Βουλής, οι οποίες είτε τις ανέτρεψαν οι ίδιοι αντιλαμβανόμενοι το λάθος τους και κόστισαν πάρα πολλά σε χρήματα και άλλως πως στην Κυπριακή Δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητα για την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ με όλον τον σεβασμό προς όλο τον «αντίπαλο στρατόπεδο» και είμαστε έτοιμοι για διάλογο», συμπλήρωσε.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε και η παραίτηση του παιδιάτρου Άλκη Παπαδούρη.

«Θα καλέσουμε τον συνάδελφο του οποίου η παραίτηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Εδώ και πολλούς μήνες ο συνάδελφος δεν μετείχε στις συνεδριάσεις του ΣΙΣ κατά επιλογή και έχουμε με βάση την νομοθεσία που διέπει το ΣΙΣ κανονισμό που λέει ότι έχουμε το δικαίωμα αν σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις δεν παρουσιαστεί , να τον διαγράψουμε, πράγμα το οποίο δεν κάναμε και αποφάσισε να το κάνει ο ίδιος», σημείωσε.

«Εμείς πρέπει χωρίς εμπάθεια και να τοποθετούμαστε αρνητικά στις αναφορές του συναδέλφου, να τον καλέσουμε να μας πει αν έχει στοιχεία με βάση τα οποία μπορούμε να τεκμηριώσουμε τότε να προχωρήσουμε παρακάτω. Θα έρθει ο άνθρωπος να μας δώσει στοιχεία κι αν τεκμηριωθεί η υπόθεση θα προχωρήσουμε, αν δεν τεκμηριωθεί θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», διευκρίνισε.

Όσον αφορά τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο ΟΑΥ έστειλε επιστολή για συνάντηση.

«Σαφώς και θα βρεθούμε, δεν είμαστε αντίπαλοι, εχθροί, με όλες τις διαφωνίες μας. Πρέπει να ανταποκριθούμε και θα ανταποκριθούμε και θα συζητήσουμε και θα προβάλουμε τις θέσεις μας. Πρέπει να γίνει σύντομα, γιατί εντός των ημερών θα αρχίσουμε να εισπράττουμε από τον κόσμο στον οποίον δεν έχουμε εξηγήσει τι είναι το ΓεΣΥ και τι δικαιούνται και νομίζει ότι με την εφαρμογή του ΓεΣΥ θα είναι όλα μέλι-γάλα. Έτσι εντύπωση δόθηκε στον κόσμο και οι αρμόδιοι θα πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο τι θα προσφέρει το ΓεΣΥ», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ