ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτσι θα εφαρμοστεί η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας

ΚΥΠΕ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των εργαστηρίων δεξιοτήτων, στα οποία θα ενταχθεί η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τη νέα σχολική χρονιά, προέβη το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σημειώνοντας ότι για τη Β' και Γ' τάξη Λυκείου η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα γίνεται μέσω ειδικών σεμιναρίων.

Συγκεκριμένα, για την οικογενειακή αγωγή και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην προδημοτική εκπαίδευση θα αφιερώνονται συνολικά 8-12 περίοδοι, στο δημοτικό 6-10 περίοδοι, στο γυμνάσιο 8-10 περίοδοι, στην Α' Λυκείου 6-8 περίοδοι, ενώ στη Β' και Γ' Λυκείου θα διατίθενται 6-10 περίοδοι για τη διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, οικογενειακής αγωγής και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και σχέσεων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, στην Προδημοτική Εκπαίδευση και στις δυο πρώτες τάξεις του Δημοτικού διεξάγονται δώδεκα εργαστήρια δεξιοτήτων ανά σχολικό έτος, διάρκειας δύο περιόδων έκαστο, δηλαδή συνολικά 24 περίοδοι. Από αυτές, στην Προδημοτική θα κατανέμονται για την οικογενειακή αγωγή και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση οι 8-12 περίοδοι, ενώ στις πρώτες δύο τάξεις του δημοτικού θα αφιερώνονται οι 6-10 περίοδοι από τις 24.

Στις τάξεις Γ' και Δ' του Δημοτικού διεξάγονται εννέα εργαστήρια δεξιοτήτων ανά σχολικό έτος διάρκειας δυο περιόδων έκαστο, δηλαδή συνολικά 18 περίοδοι, από τις οποίες 6-10 θα κατανέμονται στην οικογενειακή αγωγή και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Στις τάξεις Ε' και Στ' του Δημοτικού διεξάγονται οκτώ εργαστήρια δεξιοτήτων ανά σχολικό έτος διάρκειας δυο περιόδων έκαστο, συνολικά 16 περίοδοι, από τις οποίες 6-10 θα κατανέμονται στην οικογενειακή αγωγή και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου διεξάγονται οκτώ εργαστήρια δεξιοτήτων ανά σχολικό έτος διάρκειας τριών περιόδων έκαστο, συνολικά 24 περίοδοι, από τις οποίες 8-10 κατανέμονται στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, την οικογενειακή αγωγή και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και σχέσεων, σύμφωνα με το σχεδιασμό της οικείας διεύθυνσης και της επιθεώρησης του μαθήματος Αγωγή Υγείας (Οικιακής Οικονομίας), με αξιοποίηση του υφιστάμενου Αναλυτικού Προγράμματος, το οποίο και ενισχύεται με κατάλληλο περιεχόμενο και σχετικές παιδαγωγικές οδηγίες.

Στην Α' τάξη Λυκείου διεξάγονται οκτώ εργαστήρια δεξιοτήτων ανά σχολικό έτος διάρκειας δυο περιόδων έκαστο, σύνολο 16 περίοδοι. Από αυτές 6-8 κατανέμονται στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, την οικογενειακή αγωγή και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και σχέσεων.

Τέλος, στις Β' και Γ' τάξεις Λυκείου και τις ΤΕΣΕΚ διατίθενται συνολικά 6-10 περίοδοι στη διάρκεια κάθε τάξης/έτους για τη διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, οικογενειακής αγωγής και η ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και σχέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση