ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φαρμακευτική: Σπούδασε την Επιστήμη που βελτιώνει την υγεία των ανθρώπων

Δελτίο Τύπου

Καθώς οι υπηρεσίες των φαρμακείων αναβαθμίζονται, το φαρμακευτικό επάγγελμα αποκτά ακόμη σημαντικότερη θέση στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ). Στόχος είναι η διεύρυνση του ρόλου των φαρμακοποιών ως εξειδικευμένων Επιστημόνων Υγείας ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο κοινό.

Εάν ενδιαφέρεσαι για μια συναρπαστική και πολλά υποσχόμενη καριέρα στον τομέα της υγείας, οι σπουδές Φαρμακευτικής είναι μια ιδανική επιλογή. Ως φοιτητής/τρια Φαρμακευτικής, θα μελετήσεις διάφορες κατηγορίες φαρμάκων, τις ιδιότητές τους και τις δράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Θα μάθεις για την αλληλεπίδραση φαρμάκου-οργανισμού και για τους τρόπους με τους οποίους τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών. Επιπλέον, θα παρακολουθείς διαλέξεις, εργαστηριακά μαθήματα και θα κάνεις πρακτική άσκηση με σκοπό να αποκτήσεις ολοκληρωμένη αντίληψη της φαρμακευτικής επιστήμης. Θα έχεις, ακόμη, την ευκαιρία να εκπονήσεις έρευνα στον τομέα της φαρμακευτικής. Γι’ αυτό είναι σημαντικό το Πανεπιστήμιο που θα επιλέξεις για να σπουδάσεις την επιστήμη που βελτιώνει την υγεία των ανθρώπων!

Πιο κάτω σου δίνουμε 7+1 λόγους για να επιλέξεις σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick.

  1. Μοναδικό πιστοποιημένο Τμήμα Φαρμακευτικής: Πρόκειται για το μοναδικό πιστοποιημένο Τμήμα Φαρμακευτικής που λειτουργεί σε κυπριακό Πανεπιστήμιο και είναι αντίστοιχο των τριών Τμημάτων Φαρμακευτικής της Ελλάδας (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών).
  2. Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών επιπέδου μάστερ: Το 5ετές Πρόγραμμα Σπουδών στη Φαρμακευτική του Πανεπιστημίου Frederick αξιολογήθηκε επιτυχώς και πιστοποιήθηκε ως Ενιαίος και Αδιάσπαστος τίτλος σπουδών επιπέδου μάστερ (Integrated Master). Αυτό σημαίνει πως στα πέντε χρόνια σπουδών σου, θα έχεις αποκτήσει τίτλο επιπέδου μάστερ!
  3. Υψηλών προδιαγραφών πρόγραμμα: Το πρόγραμμα είναι υψηλών προδιαγραφών και η δομή του είναι βασισμένη σε ευρωπαϊκές οδηγίες και αντίστοιχη με τη δομή των προγραμμάτων των Τμημάτων Φαρμακευτικής των ελληνικών Α.Ε.Ι., ώστε να σου παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας.
  4. Άρτια εξοπλισμένα, υπερσύγχρονα Εργαστήρια Φαρμακευτικής: Για να αποκτήσεις τις απαιτούμενες γνώσεις και να αναπτύξεις τις δεξιότητες που απαιτούνται, είναι απαραίτητο να έχεις πρόσβαση σε ένα περιβάλλον που προάγει τη μάθηση. Το Τμήμα Φαρμακευτικής διαθέτει άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια Φαρμακευτικής, τα οποία χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς: Εργαστήριο Χημείας και Φαρμακευτικής Χημείας, Εργαστήριο Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, Εργαστήριο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Εργαστήριο Φαρμακευτικής Ανάλυσης, Εργαστήριο Ανατομίας και Φυσιολογίας και Εργαστήριο Φυσικής.
  5. Υψηλού επιπέδου έρευνα: Το Τμήμα Φαρμακευτικής διαθέτει τρία ερευνητικά εργαστήρια στα οποία εκπονείται υψηλού επιπέδου έρευνα στα πεδία της Φαρμακευτικής Χημείας, της Σύνθεσης και του Χαρακτηρισμού Νέων Δραστικών Ενώσεων, της Πυρηνικής Ιατρικής και της Βιοτεχνολογίας, Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας. Τα εργαστήρια χρησιμοποιούνται από ερευνητές/τριες, αλλά και από πτυχιακούς/ες και μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές και φοιτήτριες που εκπονούν έρευνα, υπό την καθοδήγηση του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος.
  6. Πρακτική άσκηση όπου θες στην Ευρώπη: Επιλέγοντας το Integrated Master στη Φαρμακευτική, θα μπορείς να κάνεις την πρακτική σου άσκηση στο 5ο έτος σπουδών όπου θες στην Ευρώπη, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+.
  7. Εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό: Στο Πρόγραμμα διδάσκει καταξιωμένο, εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, το οποίο προσφέρει ποιοτική διδασκαλία, αλλά και εξατομικευμένη στήριξη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.
  8. Προοπτικές απασχόλησης αποφοίτων: Οι απόφοιτοι/ες του Τμήματος Φαρμακευτικής εργοδοτούνται στον τομέα τους, σε φαρμακεία, νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα υγείας, στη βιομηχανία φαρμάκων και καλλυντικών ή στελεχώνουν υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα.

Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick προσφέρει Ενιαίο και Αδιάσπαστο Μάστερ στη Φαρμακευτική (Integrated Master), Μεταπτυχιακό στην Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας και το πρώτο Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική που προσφέρεται από κυπριακό Πανεπιστήμιο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση