ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γονείς έχουν επιτεθεί και απειλήσει με όπλο εκπαιδευτικούς - Καταγγελία από ΓΓ ΠΟΕΔ

«Αίσχος και ντροπή για κάποιους που θέλουν να ονομάζονται γονείς», αναφέρει ο Χάρης Χαραλάμπους

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Δεν έλλειψαν τα παρατράγουδα από τις διαμαρτυρίες γονέων έξω από τα δημοτικά σχολεία με αφορμή τις αποφάσεις του Υπ. Υγείας για χρήση μάσκας και safe pass στα παιδιά.

Σε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους, γνωστοποιήθηκε ότι σημειώθηκαν έκτροπα και δυσάρεστα περιστατικά σε Λευκωσία, Λεμεσό και άλλες περιοχές.

«Είδαμε ακραίες συμπεριφορές από γονείς», δήλωσε ο κος. Χαραλάμπους, τονίζοντας πως, «συγκεκριμένοι γονείς έβριζαν και απειλούσαν ενώ σε μία περίπτωση επιτέθηκαν και σε διευθυντή σχολείου. Ένας, μάλιστα, απείλησε να κάνει και χρήση όπλου».

Η Αστυνομία όπου χρειάστηκε επενέβη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ, θα υπάρξει συνεδρία και έκτακτη σύγκληση των μελών για όλα αυτά που συμβαίνουν.

«Ελπίζουμε να μην υπάρξει συνέχεια. Είναι ντροπή και αίσχος. Θέλω να σημειώσω πως όλα αυτά γίνονται από μεμονωμένα άτομα και ομάδες και όχι από την πλειοψηφία των γονέων που ακόμη και αν διαφωνούν δεν προέβησαν σε τέτοιες ενέργειες».

Ανάρτηση ΓΓ ΠΟΕΔ

Αίσχος και ντροπή για κάποιους που θέλουν να ονομάζονται γονείς που ενδιαφέρονται δήθεν για την υγεία και το καλό των παιδιών τους. Έχουμε ενημερωθεί ως ΠΟΕΔ ότι μεμονωμένοι γονείς και μικρές ομάδες γονιών σε διάφορα σχολεία, διαφόρων Επαρχιών, προβαίνουν δυστυχώς σε απαράδεκτες ενέργειες και ακρότητες σε βάρος εκπαιδευτικών για το καλό των παιδιών τους!!! Συγκεκριμένα έχουν επιτεθεί ή/και έχουν απειλήσει διευθύνσεις σχολείων και εκπαιδευτικούς με βρισιές και χρήση σωματικής βίας!!!

Καλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων όπου παρατηρουνται ακραίες συμπεριφορές να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία, η οποία οφείλει άμεσα να ανταποκρίνεται.

Η ΠΟΕΔ θα παράσχει και νομική βοήθεια προς τους συναδέλφους εκεί και όπου απαιτείται. Θα εξεταστεί επίσης γενικότερα η κατάσταση και θα ληφθούν όσα μέτρα χρειάζονται για να προστατεύουν οι εκπαιδευτικοί και η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας από τους ανεύθυνους, οι οποίοι θεωρούν ότι επειδή διαφωνούν με αποφάσεις της Κυβέρνησης, έχουν δικαίωμα να βρίζουν, να απειλούν και να επιχειρούν να χτυπήσουν εκπαιδευτικούς.

Όλοι αυτοί που ενεργούν με αυτό τον τρόπο μπροστά μάλιστα στα παιδιά τους, δήθεν για το καλό τους, πρέπει να ντρέπονται και δεν πρόκειται να τους ανεχθούμε ούτε εμείς ούτε η κοινωνία γενικότερα. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά από τις ακρότητες αυτής της μειοψηφίας ευτυχώς.

Ευχαριστούμε την τεράστια πλειοψηφία των γονιών, οι οποίοι είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με τα όποια μέτρα, έχουν συμπεριφερθει υπεύθυνα, πολιτισμένα και με σεβασμό στους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση