ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η τοποθέτηση του Γενικού Ελεγκτή για διπλοθεσίτη καθηγητή στο ΠΚ

Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, σημείωσε, να μπαίνουμε σε θέματα ηθικής

Για την υπόθεση του διπλοθεσίτη καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου τοποθετήθηκε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα που του υπέβαλε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ως Υπηρεσία, «αυτό που εξετάζουμε είναι η συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο».

Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, συμπλήρωσε, να μπαίνουμε σε θέματα ηθικής. «Θα πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί. Εκεί που το Πανεπιστήμιο δίνει έγκριση για δεύτερη εργασία πρέπει να είναι στα πλαίσια ορθολογιστικής προσέγγισης», κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής, ο συγκεκριμένος καθηγητής ζήτησε ειδική άδεια για να εργάζεται και σε άλλα πανεπιστήμια για πέντε εβδομάδες τον χρόνο, ωστόσο απουσίαζε το μισό ακαδημαϊκό έτος.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, από το 2009 έως το 2019, δεν δίδασκε καθόλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου, ώστε να διδάσκει και στο Πανεπιστήμιο του Ουόρικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση