ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κανονικά στις αίθουσες οι μαθητές Δημοτικών - Ανακλήθηκε η απόφαση για αποχή

Τι αναφέρουν οι οργανωμένοι γονείς σχετικά με την αλλαγή

ΚΥΠΕ

Ανάκληση της απόφασης για αποχή σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου της πρώτης διδακτικής περιόδου από τις 7:45π.μ- 8:25π.μ, αποφάσισε χθες μετά από έκτακτη διαδικτυακή συνεδρία του το ΔΣ της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ανακοίνωση της συνομοσπονδίας αναφέρει ότι σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, το Σάββατο το απόγευμα, τέθηκαν οι θέσεις των Οργανωμένων Γονέων όπως η σύσταση της χρήσης της προστατευτικής μάσκας προς τα παιδιά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα και όχι η υποχρεωτική χρήση της.

Επίσης, είχε γίνει εισήγηση για χρήση της στο Β’ κύκλο. Στον Α’ κύκλο συστήνεται η καθημερινή καθολική θερμομέτρηση. Η διενέργεια των rapid-test, για όσους γονείς ΔΕΝ επιθυμούν να υπογράψουν το έντυπο συγκατάθεσης να μπορεί να γίνεται και σε άλλα κλινικά εργαστήρια ή Φαρμακεία (προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος). Για όλους τους υπόλοιπους να διεξάγεται στο σχολικό χώρο σε εβδομαδιαία βάση όπως ανακοινώθηκε ήδη από το ΥΠΠΑΝ μετά από γραπτή συγκατάθεση των γονέων του εκάστοτε μαθητή.

Ο Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε να μεταφέρει τις παραπάνω εισηγήσεις την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στο προγραμματισμένο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία δηλώνει ότι απώτερος στόχος τον οργανωμένων γονέων είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και δεν θα δεχθούν να πληγούν τα δικαιώματα των μαθητών από οποιεσδήποτε αποφάσεις, σε σχέση με την εκπαίδευσή τους αλλά και την ευημερία τους στον σχολικό χώρο.

"Θεωρούμε ότι η λήψη των αυστηρών αυτών μέτρων στα Δημοτικά Σχολεία, δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των κρουσμάτων στα Δημοτικά Σχολεία και θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Νοείται ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού και ηλικιακής ομάδας. Θα πρέπει να ζητηθούν όχι μόνο οι απόψεις των επιδημιολόγων, αλλά και οι απόψεις των παιδαγωγών και ψυχολόγων για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για το καλύτερο των παιδιών μας", αναφέρει η συνομοσπονδία.

Ο ψυχικός κόσμος των παιδιών και η απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, τονίζει, "πρέπει να είναι η ύψιστη προτεραιότητα όλων μας. Θεωρούμε τις παραπάνω εισηγήσεις μας, λογικές και εφαρμόσιμες αφού πιστεύουμε ότι μπορούν να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων ενώ θα διαφυλάξουν ταυτόχρονα και την υγεία των παιδιών μας".

Τέλος αναφέρει ότι στόχος είναι να παραμείνουν τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή. "Τονίζουμε ότι το διαχρονικό μέλημα της Παγκύπριας είναι η ουσιαστική αξιοποίηση του διδακτικού χρόνου των παιδιών μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι οποιαδήποτε αντίδραση προς τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα είναι στο επίπεδο γονέων και μόνο".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση