ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:52
 

«Καταβάλλονται προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων σε σχολικά κτίρια»

«Θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη ζωή μέσα στο σχολείο», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να επιλυθούν προβλήματα που αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις σε σχολεία, ανέφερε την Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις κατά την επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς ο κ. Προδρόμου είπε ότι η επίσκεψη είναι έκτακτη γιατί υπάρχουν κάποια προβλήματα λόγω των κλιματολογικών συνθηκών.

«Το συγκεκριμένο σχολείο συμμετέχει στο κτιριολογικό πρόγραμμα, αναπτύσσεται και γίνονται κάποια έργα, αργότερα με το νέο χρόνο θα γίνουν συστηματικότερα επισκέψεις σε σχολεία για να δούμε από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία και να κουβεντιάσω με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Προδρόμου είπε πως προβλήματα ενδεχομένως υπάρχουν και σε άλλα σχολεία, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις εγκαταστάσεις και τα κτιριολογικά, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για επίλυση, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου είναι σε εγρήγορση και σε συνεννόηση με τις Σχολικές Εφορίες.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα αντιμετωπίσουμε και θα λύσουμε τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το κτιριακό περιβάλλον, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη ζωή μέσα στο σχολείο».

«Είναι απαραίτητες φυσικά οι εγκαταστάσεις αλλά ταυτόχρονα πρέπει να δούμε και τα όσα αφορούν την οργάνωση και την παιδαγωγική διαδικασία, γιατί πρέπει να έχουμε σαν ευγενή στόχο το σχολείο να είναι μια κοινότητα, ένας τόπος που θα τον αγαπούν και όσοι εργάζονται σαν εκπαιδευτικοί, αλλά κυρίως τα παιδιά», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X