ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα θα εκδίδουν αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης

Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα μπορούν να εκδίδουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) αναφέρεται στην εγκύκλιο, σημειώνοντας ότι «βάσει της οποίας οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα μπορούν πλέον να εκδίδουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) στη χώρα, με την παρουσίαση της ταυτότητας/διαβατηρίου τους και βεβαίωσης σπουδών που θα εκδίδεται από το Πανεπιστήμιό τους».

Προστίθεται ότι η έκδοση ΑΜΚΑ είναι εφικτή μέσω του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργούν στην Ελλάδα και σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση είναι αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο του 2023, κατά την 1η Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας.

Το ΥΠΑΝ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την ελληνική Κυβέρνηση για την εν λόγω απόφαση, η οποία «επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετώπιζαν οι Κύπριοι φοιτητές που φοιτούσαν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση